Ekstra Bladet

Husker nattesøvne­n

-

Motion og sunde vaner har altid været en vigtig faktor i 29- årige læge Mohamad Hassan El- Chouli’s liv. Siden han begyndte at forske i hjertesygd­omme i 2018, har han fået mere fokus på motion og sundhed.

– Jeg indarbejde­r motion i stort set alle dele af min dag. Mit arbejde er meget stillesidd­ende, og derfor er det vigtigt for mig, at jeg kommer op og bevæger mig lidt rundt.

Han arbejder i Hjertefore­ningen som ph.d.studerende, hvilket betyder, at han sidder foran en computer det meste af dagen. Derfor sørger han altid for at tage trapperne op til tredje sal, og kaffepause­rne bruges til at få den daglige bevægelse.

– Jeg går altid hen til den kaffemaski­ne, der ligger længst væk fra mit kontor. Og så sørger jeg for at lave nogle udstræknin­gsøvelser i løbet af dagen.

En gåtur over til kaffemaski­nen er dog ikke nok til at passe på hjertet, understreg­er Mohamad Hassan El- Chouli, som derfor også træner tre til fire gange om ugen.

AT FÅ TILSTRÆKKE­LIG SØVN

er en anden ting, som Mohamad Hassan El- Chouli fremhæver som godt for hjertesund­heden. Stress og udmattelse kan nemlig slide på hjertet, og derfor er det vigtigt at få nok hvile.

– Derfor har jeg en politik om, at jeg prøver at slukke skærmen efter klokken 21, så jeg ikke kigger på min mobil, lige inden jeg skal sove.

Han bruger dog ligesom mange andre sin telefon som vækkeur, men for at den ikke forstyrrer nattesøvne­n, ligger den altid et stykke væk fra sengen.

– Jeg lægger den på skrivebord­et. På den måde kommer jeg heller ikke til at slukke den i søvne.

 ?? PRIVATFOTO ?? – Jeg går altid hen til den kaffemaski­ne, der ligger længst væk fra mit kontor. Og så sørger jeg for at lave nogle udstræknin­gsøvelser i løbet af dagen, siger Mohamad Hassan El- Chouli.
PRIVATFOTO – Jeg går altid hen til den kaffemaski­ne, der ligger længst væk fra mit kontor. Og så sørger jeg for at lave nogle udstræknin­gsøvelser i løbet af dagen, siger Mohamad Hassan El- Chouli.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark