Ekstra Bladet

FREMTIDENS TELEFON KAN FOLDES

VILD TREND: Techgigant­er lancerer ny type af telefoner – og de er dyre

-

Al begyndelse er svær. Det må Samsung erkende, efter man i foråret blev tvunget til at trække den nye foldbare mobil, Galaxy Fold, tilbage. Flere anmeldere oplevede nemlig, hvordan telefonen til mere end 15.000 kroner var så skrøbelig, at den brød sammen efter blot få dages brug.

Men nu kommer den forbedrede version endelig til Danmark. Fredag 18. oktober går salget i gang af den 7,3 tommer store telefon, der også har et ydre display på 4,6 tommer. Sidstnævnt­e kan bruges til at tage opkald, optage billeder og video samt gøre andre ting, der ikke kræver adgang til den udfoldede skærm.

Flere anmeldere har haft fingrene i den nye version af Galaxy Fold, som får ros for at være bedre bygget, men fortsat er alt for sart.

Displayet er meget følsomt over for lidt for hårde tryk eller blot kanten af en negl. Og glem alt om vand og støv i nærheden af den særdeles sarte, men fremtidsor­ienterede mobil.

PROBLEMERN­E MED

Galaxy Fold har dog ikke fået andre producente­r til at miste troen på, at fremtidens gadgets skal kunne foldes sammen.

Således overrasked­e Microsoft i denne uge med en ny telefon, selvom man tidligere har opgivet det marked og tabt mange penge på ’ mobilevent­yret’.

Surface Duo er navnet på den foldbare Androidtel­efon, som firmaet sender på markedet næste år. Modellen har to 5,6 tommers displays, der – når de foldes ud – giver et samlet display på 8,3 tommer.

Modellen er samtidig blot 4,8 millimeter tynd.

Og til forskel fra Galaxy Fold fra Samsung er der her tale om en løsning, hvor displayet ikke er samlet i en enhed, som ’skal knækkes’ på midten.

Fordelen ved Microsofts løsning er, at man kan bruge mere hårdføre glas- materialer, ligesom enheden kan drejes over en akse på 360 grader.

Dansk pris og endelig leveringsd­ato kendes ikke.

HUAWEI VENTES I ÅR

at sætte deres bud på en foldbar telefon til salg.

Dog med det forbehold at den amerikansk­e boykot af firmaet kan gøre produktet så handicappe­t, at man venter med at sælge den dyre telefon, indtil krisen er løst. Lanceringe­n har da også været udskudt flere gange.

Mate X 5G hedder telefonen, der har et display på otte tommer i udfoldet tilstand og er blot 5,4 millimeter tynd. Sammenfold­et er displayet på respektabl­e 6,6 tommer.

Prisen lander tæt på 20.000 kroner, hvis modellen da overhovede­t kommer til salg herhjemme.

 ?? FOTO: HANNIBAL HANSCHKE/ RITZAU SCANPIX ?? Om kort tid sættes Galaxy Fold fra Samsung til salg herhjemme. Pris: 15.900 kroner.
FOTO: HANNIBAL HANSCHKE/ RITZAU SCANPIX Om kort tid sættes Galaxy Fold fra Samsung til salg herhjemme. Pris: 15.900 kroner.
 ??  ?? Er det en telefon eller en tablet? Ifølge Microsoft er Surface Duo begge ting på samme tid. Og på en helt ny måde, mener firmaet.
Er det en telefon eller en tablet? Ifølge Microsoft er Surface Duo begge ting på samme tid. Og på en helt ny måde, mener firmaet.
 ?? FOTO: MANU FERNANDEZ/ RITZAU SCANPIX ?? Mate X 5G fra Huawei har ladet vente på sig i ganske lang tid.
FOTO: MANU FERNANDEZ/ RITZAU SCANPIX Mate X 5G fra Huawei har ladet vente på sig i ganske lang tid.
 ?? PR- FOTO ?? Surface Duo i sammenklap­pet tilstand.
PR- FOTO Surface Duo i sammenklap­pet tilstand.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark