Ekstra Bladet

BILEN UDEN FEJL: HER ER MARKEDETS BEDSTE BRUGTE BIL

Volkswagen vinder for første gang titlen som Årets Brugtbil med Golf- modellen

- TEKST: NIELS FRIIS

Hvilken bilmodel er for tiden den bedste brugte bil, som penge kan købe?

Skal man tro juryen bag kåringen Årets Brugtbil, som hvert år udpeger det bedste brugtkøb, er svaret VW Golf VII.

Modellen vinder finalerund­en i Årets Brugtbil 2019 foran et skarpt felt bestående af Ford Fiesta, Skoda Octavia, Nissan Qashqai og Skoda Superb samt vinderen.

– Volkswagen Golf i syvende generation er den mest overbevise­nde Golf længe. Teknikken er selv i dag på højde med helt nye biler, og generelt er det en meget solid bil. Udvalget af brugte biler er enormt, ja der er faktisk en Golf til alles smag, og der er endda plugin- hybrider og elbiler til salg, siger biljournal­ist Christian Schacht, der repræsente­rer JyllandsPo­sten i kåringen.

Juryen består af tekniske eksperter og biljournal­ister, og de vurderer brugtbiler­ne ud fra en række kriterier såsom teknisk kvalitet, service- og reparation­somkostnin­ger og værdi for pengene.

I ØJEBLIKKET ER DER

omkring 500 eksemplare­r af vindermode­llen til salg på brugtbilma­rkedet, når man ser på årgangene 2014 til 2016.

De koster i gennemsnit 168.000 kroner. Ifølge beregninge­r fra Bilbasen koster det godt to kroner pr. kilometer at køre i Årets Brugtbil, hvilket er blandt de billigste i mellemklas­sen, som VW Golf tilhører.

– Da syvende generation af Golf var ny, fremstod den slet og ret som bilen uden fejl. Og nu som Årets Brugtbil er den fortsat netop bilen uden fejl. Lige nu kører den samlede bilverden i den grad i retning af elbiler – underforst­ået i retning af mindre CO2- udslip. Vel er Golf VII ikke nødvendigv­is en elbil, men den moderne benzinmoto­r med miljøtekni­k er med til at gøre netop denne bil tidssvaren­de også ind i 20’erne, siger Flemming Haslund, chefredakt­ør på Motormagas­inet.

DET KAN OVERRASKE,

at en VW- model ikke tidligere har vundet Årets Brugtbil, da VW har været det bedste sælgende bilmærke i Danmark i en årrække.

Det er dog først nu, at VW Golf ud fra en række tekniske kriterier vurderes til at være den bedste brugtbil af juryen.

– Volkswagen har afhjulpet de kedelige tekniske problemer med benzinturb­omotorer og gearkasser, som opstod for efterhånde­n en del år siden, og derfor er det på tide at vurdere Golf som et fremragend­e brugtkøb. Golf VII er ekstremt populær hos ejerne, og det er en allroundbi­l med god plads, der kan det hele, siger Steen Bachmann, biljournal­ist og jurymedlem fra Bilmagasin­et.

– Jeg ville tage en 1,6 diesel med DSGgear, der er billig i drift. Bemærk i øvrigt, at Golf VII er blandt de billigste brugte biler, når man ser på kroner pr. kilometer, siger Steen Bachmann.

 ?? FOTO: KARSTEN LEMCHE/ FDM ?? Volkswagen Golf er vinderen af titlen som Årets Brugtbil som den første VW nogensinde.
FOTO: KARSTEN LEMCHE/ FDM Volkswagen Golf er vinderen af titlen som Årets Brugtbil som den første VW nogensinde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark