Ekstra Bladet

Spis ikke disse pølser

- T□KST: CHR❘ST❘AN KLOST□R

Fødevareko­ntrollen advarer mod risiko for listeria i pølser fra Deli Drengene ApS i Skovlunde. Pølserne er solgt i dagligvare- og specialbut­ikker i hele Danmark.

Pølserne er produceret på en tysk fabrik, som menes at være skyld i to listeria- dødsfald i Tyskland. Derover er 40 tyskere blevet syge.

– Det er en meget alvorlig sag, men det er meget vigtigt, at sige, at der ikke i Danmark er personer syge med listeria, som kan forbindes med det tyske udbrud, siger Fødevarest­yrelsens beredskabs­chef, Nikolas Kühn Hove.

Heldigvis ikke, for ’ infektion med listeriaba­kterier kan blandt andet føre til influenza- lignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarm- problemer’, advarer Fødevareko­ntollen.

I værste fald kan listeria- infektione­r være livstruend­e for ældre, svage, syge og gravide.

FØDEVAREST­YRELSEN RÅDER

danskerne til at levere pølserne tilbage til butikken, hvor de er købt, eller kassere dem.

– Det er noget værre lort. Det, jeg kan sige, er, at de tyske fødevaremy­ndigheder har oplyst de danske fødevaremy­ndigheder om, at en tysk fabrik inficeret med listeria har leveret produkter til os, siger Steffan Dethlefsen Hassel-Jacobsson, salgschef og medejer af Deli Drengene.

Han pointerer, at de pølser, som i Tyskland menes at have været dødelige, var pizza- salami og kogt pølse ( på tysk Brühwurst). Altså andre produkter end dem, som han har importeret.

I Tyskland omkom som sagt to ældre mennesker efter at have spist pølserne fra virksomhed­en Wilke Wurstwaren i Hessen.

Virksomhed­en er blevet lukket af myndighede­rne. Udbruddet er dog ikke endeligt opklaret, men EU's fødevaremy­ndigheder er i højt beredskab, fordi Wilke ugentligt producered­e flere hundrede tons pølse, hvoraf meget blev eksportere­t.

Virksomhed­en har netop erklæret sig insolvent som konsekvens af sagen.

HERHJEMME HAR DELI DRENGENE

hidtil være duks hos Fødevareko­ntrollen, som har tildelt dem en elitesmile­y, som de beholder, fordi de har håndteret sagen korrekt.

Virksomhed­en er stiftet i 2010 af Morten Kofoed Rasmussen og Steffan Dethlefsen Hassel-Jacobsson, som har lavet en udmærket forretning ud af importere og producere pølser og tapas.

Steffan Dethlefsen Hassel-Jacobsson pointerer, at Deli Drengene har gjort alt, virksomhed­en skulle for at advare kunderne og foretage en korrekt tilbagetræ­kning.

 ?? PR- FOTO ?? Hold dig fra disse pølser fra Deli Drengene. Pølserne sælges i både dagligvare- og specielbut­ikker i Danmark.
PR- FOTO Hold dig fra disse pølser fra Deli Drengene. Pølserne sælges i både dagligvare- og specielbut­ikker i Danmark.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark