Ekstra Bladet

GLAD FOR AT GÅ

Den 57- årige hjertelæge Anne Kaltoft valgte for mange år siden at stoppe med at ryge og skrue op for motionen

-

❘over 20 år har 57- årige Anne Kaltoft beskæftige­t sig med hjertet som hjertelæge. I dag er hun direktør for Hjertefore­ningen, og hun går selv meget op i at holde sin krop og sit hjerte sundt.

– Når man har været hjertelæge i mange år, ser man konsekvens­erne af, hvor alvorligt og indgribend­e det kan være at blive ramt af en hjertesygd­om.

Derfor valgte hun for mange år siden at stoppe med at ryge, og i stedet blev motion en fast vane for hende. Hun cykler altid i stedet for at tage bilen, og hun elsker at gå.

– På den måde får jeg en grundmotio­n hver eneste dag. Men jeg styrketræn­er også og cykler på landevej, hvor jeg sætter mig op på en racercykel og kører rigtig langt et par gange om ugen.

IKKE NOK MED, at motionen er med til at give Anne Kaltoft et sundt hjerte, så bruger hun også gåture til finde ro og mentalt velvære. En ting, som også har en positiv effekt på hjertet.

– Den mentale sundhed betyder rigtig meget for din risiko for at udvikle hjerte- kar- sygdomme. Jo bedre du har det mentalt, og jo mindre stresset du er, jo stærkere bliver dit helbred.

Derfor går hun aftentur hver dag, og mange af hendes sociale aftaler foregår også til fods.

– Jeg er meget glad for at gå. Jeg gør det sammen med mennesker, jeg godt kan lide at være sammen med, eller også gør jeg det med noget musik eller en podcast i ørerne.

MEN SELVOM Anne Kaltoft om nogen ved, hvad der skal til for at have et sundt hjerte, er der også punkter af hendes liv, hvor hun gerne ville forbedre sig.

– Jeg er ikke mere hellig end alle mulige andre. Hvis man har holdt ferie og fået lidt for mange chips og lidt for meget rosé på terrassen, kan det godt ses på badevægten.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark