Ekstra Bladet

Giga- regning for spaghetti og fisk

- TEKST: D❘TTE LUNDE

Spaghetti med fisk og et glas vand til 3208,80 kroner. Lyder det som et urimeligt tilbud?

Det syntes en japansk turist i hvert fald efter at have spist på en restaurant i Rom. Turisten anmeldte restaurant­en på Tripadviso­r, og efterfølge­nde kom restaurant­en også i mediernes søgelys.

For japaneren var ikke den eneste kunde, som var blevet overrasket over regningen. Efter hændelsen kom frem, er flere andre også stået frem med lignede oplevelser.

Blandt andet turisten Kennith Ng fra Hongkong. Han fortæller til The Local Italy, at han blev truet til at betale 605 euro (4479,48 kroner) for et måltid på samme restaurant.

Kennith Ng var på ferie i Rom med sin kone, da de valgte at spise på Antico Caffè di Marte, som ligger i hjertet af Roms turistcent­er tæt på Vatikanet. Men det valg fortryder de nu.

EFTER MÅLTIDET MODTOG parret en regning for to tallerkene­r med fisk og spaghetti samt vand. Prisen for maden var 468,60 euro, og så var der lagt et drikkepeng­egebyr oveni på 137 euro. Altså i alt 605 euro.

Ægteparret protestere­de, men endte alligevel med at betale hele beløbet, da de ifølge Kennith Ng, blev truet af restaurant­ens personale.

Efterfølge­nde har parret anmeldt restaurant­en til det italienske politi, men har endnu ikke hørt noget.

Restaurant­en har svaret igen i den italienske avis Corriere de la Sera og hævder, at der ingen snyd er.

– Menuen er forståelig. Grunden til, at de betaler den pris, er fordi de ikke kun bestilte spaghetti, men også bestilte frisk fisk, udtaler ejeren af restaurant­en, Giacomo Jin.

Han siger også, at drikkepeng­ene var frivillige.

Et måltid med fisk kan se billigt ud, men ofte overser turisterne, at de skal betale per 100 gram. Derfor kan en hel fisk hurtig blive meget dyr.

MEN FLERE ANDRE kunder på restaurant­en, overvejend­e turister, har tilkendegi­vet på Tripadviso­r, at de også er blevet snydt. En skrev blandt andet, at hun havde fået en fisk, som vejede omkring to kilo, men restaurant­en insistered­e på, at den vejede fire kilo.

 ?? FOTO: TRIPADVISO­R FOTO: TRIPADVISO­R ?? Restaurant Antico Caffè di Marte i Rom er ikke kede af det, når de udleverer regningen til deres kunder. Restaurant­en krævede 4500 kroner for en frokost for to. Her Her ses ses Kennith Kennithth Ngs Ngs regning regning fra fra restaurant­en restaurant­en AnAnA tico Caffè di Marte. e. Man Man kan kan ikke ikke se, se, hvad hvad de de fik, fik, men ifølge Kennith Ng spiste de spaghetti og fisk.
FOTO: TRIPADVISO­R FOTO: TRIPADVISO­R Restaurant Antico Caffè di Marte i Rom er ikke kede af det, når de udleverer regningen til deres kunder. Restaurant­en krævede 4500 kroner for en frokost for to. Her Her ses ses Kennith Kennithth Ngs Ngs regning regning fra fra restaurant­en restaurant­en AnAnA tico Caffè di Marte. e. Man Man kan kan ikke ikke se, se, hvad hvad de de fik, fik, men ifølge Kennith Ng spiste de spaghetti og fisk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark