Ekstra Bladet

AMSTERDAM FORHØJER TURISTSKAT

- TEKST: D❘TTE LUNDE

Amsterdam har allerede en af de højeste turistskat­ter i Europa.

Fra næste år bliver den endnu højere. Potentielt den højeste i Europa.

Den hollandske hovedstad vil fra 2020 kræve en afgift på 3 euro for hver nat en gæst tilbringer på et hotel i byen. Den afgift kommer oveni de syv procent af hotelværel­sets pris, som allerede betales i skat.

Den nye afgift betyder, at skatten for en nat på et hotel med en stjerne kan løbe op i det samme beløb, som skatten på et femstjerne­t hotel i andre europæiske byer.

– Det vil nok gøre Amsterdam til den by med den højeste skat for en nat i gennemsnit, siger Tim Fairhurst, politisk direktør for ETOA ( European Tourism Associatio­n) til CNN.

IFØLGE CNN tilbyder det etstjerned­e hotel i Amsterdam, Rembrandt Square Hotel, et dobbeltvær­else til 132,46 euro per nat. Oven i det beløb skal man så betale 15,27 euro i skat per nat, hvad der svarer til syv procent skat plus 3 euro i afgift per person.

Til sammenlign­ing vil et hotelværel­se på det luksuriøse femstjerne­de Mandarin Oriental i Paris kun kræve 10 euro i turistskat for to personer. Her koster værelset så godt nok 1435 euro per nat,

BØRN UNDER 16 ÅR er undtaget for afgiften, og overnatten­de på campingpla­dser i byen skal kun betale 1 euro per person.

Hvis du tror, at du er undtaget, fordi du vælger at bo til leje gennem Airbnb, så må du tro om igen. Skatten på disse overnatnin­ger vil blive hævet til 10 procent af prisen.

Amsterdam har været plaget af overturism­e med over 18 millioner gæster årligt i en by, hvor der kun bor 867.000 indbyggere.

Byen har også vedtaget en ankomst- skat på 8 euro, hvis man ankommer via skib eller båd.

Der er også lagt en skat på 0,66 euro på ture med sightseein­g- både og tourbusser.

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Hvis du besøger Amsterdam, skal du betale 3 euro i skat per overnatnin­g.
FOTO: COLOURBOX Hvis du besøger Amsterdam, skal du betale 3 euro i skat per overnatnin­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark