Ekstra Bladet

MUDDERMÆND­I EGET PLØRE

EKSTREM UDFORDRING: Trangen til at rulle sig i søle og dybe mudderhull­er fik i går 800 mænd til at deltage i årets mest beskidte motionsløb

- KARSTEN GØTTLER FOTO: RENÉ SCHÜTZE kag@ eb.dk

Lysten til at hoppe i mudderhull­er aftager ikke med alderen. Det er den 10. udgave af Ekstrem Mandehørm ved Aalborg et levende bevis på.

I går sprang 800 mænd i alle aldre og vægtklasse­r rundt som kække vårharer i militærets øvelsesomr­åde ved Nørresundb­y, hvor de nød pløre og søle i terrænets mange vandhuller.

– Det er fandme en fornøjelse det her, lød det dog uden overbevisn­ing fra en tænderklap­rende gut i 30’ erne, inden han røg retur i mudderpøle­n ad samme våde skrænt, som han med hvæsende åndedrag havde slæbt sig op ad.

Hver mand kæmpede sin kamp uanset alder og vægtklasse. I flot oktobersol tilsat en bidsk østenvind og syv- otte grader på termometer­et.

– For satan hvor er det koldt for tæerne, jamrede en anden deltager.

Pattegris og mudderbal

– Et af holdene stiller med de samme deltagere for 10. gang, fortæller Dan Lichon fra Aalborg Firma Sport, der står bag det 12 kilometer lange og kolde mudderløb med start og mål ved Nørresundb­y Svømmecent­er.

– Hvorfor skal det være så ekstremt at dyrke motion?

– Det må du nok spørge om. Men det er en tendens i tiden, at mange ikke kan nøjes med en ironman eller et maratonløb, men skal lave to- tre stykker oven i hinanden.

– Her gør vi det ekstreme til en udfordring, som er sjov. Det vigtigste er, at deltagerne har en god, fælles oplevelse, siger Dan Lichon.

Jubilæumsl­øbet blev i aftes rundet af med et varmt bad, helstegt pattegris og mudderbal med livemusik.

Og derefter en våd tur i byen.

Det er en tendens i tiden, at mange ikke kan nøjes med en ironman eller et maratonløb

 ??  ?? Adskillige deltagere tog den på røv og albuer i de militære mudderpøle omkring Aalborg Kaserne. Måske hjalp det at tænke på, at arrangører­ne stod klar med saunagus og dampbad i Nørresundb­y Idrætscent­er efter løbet.
Adskillige deltagere tog den på røv og albuer i de militære mudderpøle omkring Aalborg Kaserne. Måske hjalp det at tænke på, at arrangører­ne stod klar med saunagus og dampbad i Nørresundb­y Idrætscent­er efter løbet.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark