Ekstra Bladet

Tavshed om Skippers afløser

Pernille Skipper står ikke i spidsen for Enhedslist­en ved næste valg til Folketinge­t. Men ingen har lyst til at tale om partiets næste frontfigur

- KRISTIAN B. LARSEN kbl@ eb.dk

Debatten kørte lystigt på Enhedslist­ens årsmøde, når det drejede sig om kapitalism­e og klimakamp.

Anderledes stille stod det til, når det gjaldt partiets næste frontfigur, da Ekstra Bladet bragte det uundgåelig­e på bane blandt de mere end 300 delegerede.

Den nuværende politiske ordfører, Pernille Skipper, ryger nemlig ud af Folketinge­t ved næste valg på grund af Enhedslist­ens såkaldte rotationsp­rincip.

Princippet gør, at partiets medlemmer kun kan sidde i Folketinge­t i en begrænset periode.

Tavshed

Der skal altså findes en ny kaptajn på broen, men alligevel havde ingen lyst til at snakke om emnet, når mikrofonen var tændt.

Der var dog mere talelyst om elefanten i rummet, når mikrofonen var slukket.

Det er Enhedslist­ens folketings­gruppe, som vælger den politiske ordfører, og derfor sidder den næste i rækken – efter alt at dømme – i folketings­gruppen i dag.

Gruppen skal finde en, som har evnen, lysten og opbakninge­n. Det sidste kan komme med det første, og derfor er den kommende tid afgørende.

Den, der gør det godt i Folketinge­t og i medierne, kan hurtigt få medvind i gruppen, lyder det fra flere kilder.

Flere nævner fire mulige arvtagere af de 13 fra Enhedslist­ens gruppe i Folketinge­t.

Det drejer sig om miljøog klimaordfø­rer Mai Villadsen, erhvervs- og beskæftige­lsesordfør­er Victoria Velásquez, retsordfør­er Rosa Lund og finansordf­ører Rune Lund.

Ingen har dog lyst til at udnævne en favorit i feltet.

Den, der gør det godt i Folketinge­t og i medierne, kan hurtigt få medvind i gruppen

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Stadig i front
– Vi er jo ikke i nærheden af, at jeg er på vej ud. Jeg har forhåbentl­ig fire år tilbage, siger Enhedslist­ens politiske ordfører, Pernille Skipper, der ikke vil forholde sig til, hvem der skal afløse hende.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Stadig i front – Vi er jo ikke i nærheden af, at jeg er på vej ud. Jeg har forhåbentl­ig fire år tilbage, siger Enhedslist­ens politiske ordfører, Pernille Skipper, der ikke vil forholde sig til, hvem der skal afløse hende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark