Ekstra Bladet

Enhedslist­en: Skat skal have adgang til din baghave

-

Dit hegn og havelåge skal ikke længere kunne holde skattevæse­net væk, hvis det står til Enhedslist­en.

Støttepart­iet, som i weekenden holder årsmøde, vil med et nyt udspil mod social dumping give skattevæse­net adgang til at ’ kontroller­e byggeplads­er på villaveje’, skriver DR.

– Der er et problem med nogle virksomhed­er, som ikke betaler den skat, de skal, og som heller ikke har ordentlige løn- og arbejdsfor­hold for deres ansatte, siger partiets ordfører for social dumping, Victoria Velásquez, til DR.

– Og det er ikke kun et problem, fordi det er konkurrenc­eforvriden­de, men det er også rigtig mange skattepeng­e, vi som samfund går glip af, siger Victoria Velásquez.

Skal ses fra gaden

Det er dog ikke alle private haver, hvor ansatte i skattevæse­net bare kan brase ind ifølge Enhedslist­en. Det skal kræve en dommerkend­else, samtidig med at man skal kunne se ’økonomisk aktivitet’ fra gaden.

Forslaget om adgang til private haver tager Enhedslist­en med til forhandlin­ger om næste års finanslov, som begynder i morgen.

Et andet af regeringen­s støttepart­ier, Radikale Venstre, er ikke helt oppe at ringe over Enhedslist­ens forslag.

’ Lugter af Østeuropa’

Her synes skatteordf­ører Kathrine Olldag, at det ’ lugter af Østeuropa i efterkrigs­tiden’.

Omfanget af sort arbejde er stigende ifølge en rapport fra Rockwool- fonden, som viser, at de lyssky forretning­er svarede til 2,2 procent af BNP i 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark