Ekstra Bladet

SMADRET AF DEM JEG KALDTE BRØDRE

I to år var Mikkel en del af brutal støttegrup­pe til Bandidos, men en dag gik alle til angreb mod ham

- CAMILLA MARIE NIELSEN FOTO: PER RASMUSSEN Jeg var bitter og vred. De var nogle mennesker, jeg havde givet alt Cama@ eb.dk

Da lederen af Bandido sstøttegru­ppen X- team beder ham om trøjen med det karakteris­tiske røde og gule logo, ved Mikkel godt, hvad der nu venter.

Han trækker vejret dybt, inden det første slag falder. I gården uden for rockerborg­en i Brandelev ved Næstved flyver næver og spark i alle retninger. De er flere mod én.

Det er Mikkels tætteste kammerat, som fører an. Selvom de to har stået ryg mod ryg under klubbens konflikt med indvandrer­banderne Black Cobra og Black Ghost, har hans ven nu vendt næverne mod Mikkel selv.

I seng med vens eks

– De jerner derudad, og jeg forsvarer mig, så godt jeg kan. Men det er håbløst. De er måske seks mod mig. Alle mennesker, som jeg har kaldt brødre, siger Mikkel om episoden, som udspillede sig i 2011.

Efter to år med X- team på trøjen er hans tid som rocker- aspirant brutalt forbi. Bandidos- ledelsen har fået nok af de unge supportere, der har skabt overskrift­er i medierne på grund af deres forkærligh­ed for dummebøder og uro i nattelivet. Ledelsens konflikt med de utæmmede rockerhval­pe bliver senere også beskrevet af flere medier.

’ Du har for meget opmærksomh­ed hos politiet,’ lyder begrundels­en for udsmidning­en af Mikkel.

Da han igen kommer til sig selv, ligger han i bar overkrop på den januarkold­e jord foran klubhuset. Hans fortænder er slået i stykker, næsen er brækket, og hans ribben dunker af smerte.

– De par tusind, jeg havde i mine lommer, var taget, og den motorcykel, jeg havde stående i klubben, så jeg aldrig igen. Hvad der var betalt med penge fra klubben, det tilhørte klubben, siger Mikkel.

I tiden efter gør han situatione­n værre for sig selv, da han fuld af had og hævntørst går i seng med ekskæreste­n til den kammerat, der slog først.

– Broderskab­et, som jeg var blevet lovet, og som jeg

også havde følt, det var pludselig lige til at lukke op og skide i.

– Jeg var bitter og vred. De var nogle mennesker, jeg havde givet alt. Stået forrest for, siger Mikkel om startskudd­et på et helvede, som otte år senere stadig har indflydels­e på hans hverdag.

Lever i skjul

I dag har han beskyttet adresse og er flyttet med sin familie flere gange, end han kan tælle. Han har modtaget trusler på livet, oplevet suspekte biler, der holder stille foran hans hjem, og gennem sin familie har han betalt flere hundredtus­ind kroner for at være i fred. Alligevel fortæller han sin historie for at advare andre mod at gå ind i samme miljø, som han var en del af.

– De smadrer ens liv. Der er gange, hvor jeg har tænkt, om jeg bare skulle få det overstået. For hvad skal der til, før jeg kan leve mit liv normalt igen, siger Mikkel.

Han ønsker heller ikke at gå i exit, hvis muligheden bød sig.

– Jeg stoler ikke på, at det er løsningen, siger han.

Ekstra Bladet har været i kontakt med politikild­er, som bekræfter, at Mikkel kom i problemer efter udsmidning­en i 2011.

Mikkel er et alias. Hans rigtige navn er redaktione­n bekendt.

 ??  ??
 ??  ?? Bare en brik i spillet
– Du er bare en brik i et virkelig stort spil. Hvis det går galt, ender du med at sidde for dig selv i et kolonihave­hus på Lars Tyndskids mark, siger Mikkel om rockerlive­t.
Bare en brik i spillet – Du er bare en brik i et virkelig stort spil. Hvis det går galt, ender du med at sidde for dig selv i et kolonihave­hus på Lars Tyndskids mark, siger Mikkel om rockerlive­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark