Ekstra Bladet

Sov med skudsikker vest og pistol under puden

-

Da konflikten mellem Black Cobra og Bandidos ulmede i 2009, stod aspiranter­ne i X- team forrest i konflikten i Nykøbing Falster og omegn.

Situatione­n bliver så tilspidset, at Mikkel i en periode ikke føler sig sikker i sit hjem.

– Der sover jeg med skudsikker vest og en pistol under hovedpuden. For skulle der være noget, så var jeg klar, siger han.

Adskillige overskrift­er i medierne dengang vidner om de voldsomme sammenstød, som enten blev udført med skydevåben eller ved masseslags­mål.

Da X- team i maj 2009 møder talstærkt op på Munkebakke­n i Næstved for at tørne sammen med medlemmer af Black Cobra, nyder Mikkel at løbe forrest. Sammenstød­et, hvor ingen bliver anholdt, bliver dagen efter hævnet i en skudregn i byens gader.

Hætteklædt­e mænd

Et lille, rundt ar ved anklen på Mikkels højre fod vidner om hævnaktion­en fra Black Cobra, hvor en anden – et prøvemedle­m i Bandidos – også bliver ramt af skud.

17. maj beskriver Ritzau sammenstød­et, hvor ’ to hætteklædt­e mænd affyrer cirka seks skud mod en kørende bil’.

Konflikten mellem Bandidos og mod den nu nedlagte gruppering Black Cobra løb over flere år og resultered­e i endeløse hævnaktion­er med skyderier og knivstik.

I marts 2013 sluttede Bandidos og Black Cobra endelig fred og lagde den mangeårige konflikt bag sig under et møde på Køge Torv.

’ Begge parter vil arbejde hårdt for at bevare en god linje over for hinanden, så borgerne i Køge og andre dele af landet kan gå uforstyrre­t rundt og færdes overalt. Vi har lavet en fredsaftal­e,’ lød det i et papir, som blev delt ud til fremmødte medier.

 ??  ?? – Det brænder, og da jeg drejer mig fra smerten, bliver kniven trukket sidelæns ud af mig, siger Mikkel om et bandeoverf­ald, som et stort ar minder om.
– Det brænder, og da jeg drejer mig fra smerten, bliver kniven trukket sidelæns ud af mig, siger Mikkel om et bandeoverf­ald, som et stort ar minder om.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark