Ekstra Bladet

Politiet: Er der flere ofre?

En chauffør, der kørte for firmaet Urban Go, sigtes for voldtægter. Politiet søger eventuelle andre ofre

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

To kvinder på 21 og 23 år er ifølge politiet blevet voldtaget af en 35- årig mand i en ’ pirattaxi’.

Nu kan Ekstra Bladet oplyse, at den 35- årige afrikaner kører med sin private bil, en lys Peugeot 3008, for firmaet Urban Go ApS, der betegner sig som et fragtog kurérfirma.

Det kører med fragt, men kunderne er ’mere end velkommen til at køre med, når du har en fragtgenst­and i bilen’.

Det skriver firmaet flere steder på sin hjemmeside: ’ Du har ret, men ikke pligt, til at oplyse, hvad du skal have fragtet. Hvis du ønsker at køre med, er du meget velkommen. Mange af vores biler har plads til både tre og fire passagerer.’

Begge kvinder har tidligere benyttet sig af kørsel med Urban Go, og den 23årige blev, ifølge sigtelsen, voldtaget i mandens bil 7. september på en rasteplads ved Nybrovej ved Bagsværd Sø.

Bestilt på app

Det skete mellem klokken seks og syv om morgenen, efter at hun havde bestilt turen fra Østerbro til Birkerød via Urban Go’s app.

Direktør Lars-Henrik Hjartbo, Urban Go, ønsker ikke at kommentere sagen, fordi han ikke kender til den, men siger:

– Vi er ikke et pirattaxis­elskab.

Han tilføjer, at firmaet tjekker chauffører­nes straffeatt­ester og tilhørsfor­hold til Danmark.

Lars-Henrik Hjartbo er tidligere chauffør for Uber, og Urban Go blev stiftet, efter at Uber forsvandt, fordi han, ifølge et interview med Ritzau, dengang så et hul i markedet.

Den 35- årige, der nægter sig skyldig, har netop fået sin fængsling forlænget til

1. november. Han blev anholdt 19. september efter den første voldtægt begået

1. september. Her prajede en 21-årig kvinde bilen på gaden i Københavns indre by for at blive kørt hjem. Hun havde tidligere benyttet ’ pirattaxie­r’ og kendte også til Urban Go’s service.

Kørte ind til siden

Chaufføren kørte ind til siden ved en viadukt på Lyngby Omfartsvej og trak kvinden om på bagsædet, hvor han ifølge sigtelsen voldtog hende. Bagefter satte han hende af i Virum.

Takket være kvindens beskrivels­e af bilen og optagelser fra politiets system til Automatisk Nummerplad­e Genkendels­e blev den 35- årige anholdt. Han har tidligere kørt pirattaxi.

Omtalen af den første voldtægt fik den 23- årige kvinde til at gå til politiet. Hun havde bestilt turen hos Urban Go, og hun havde tidligere kørt med den samme chauffør, men sammen med en ven.

På vejen til Birkerød kørte chaufføren pludselig en anden vej og endte på rasteplads­en, hvor voldtægten skete.

Den 35- årige erkender, at han har kørt de to ture med kvinderne, men benægter voldtægt.

 ?? PRIVATFOTO ?? Politiet efterlyser eventuelle andre ofre, der har kørt med en 35- årig overvægtig afrikansk mand med kort mørkt hår og ’ flad’ næse i en lys Peugeot 3008, eller som har bestilt turen via appen.
PRIVATFOTO Politiet efterlyser eventuelle andre ofre, der har kørt med en 35- årig overvægtig afrikansk mand med kort mørkt hår og ’ flad’ næse i en lys Peugeot 3008, eller som har bestilt turen via appen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark