Ekstra Bladet

Patienter og personale i livsfare

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

En påsat brand i kælderen under Nordsjælla­nds Hospital i Hillerød var så farlig, at patienter og personale blev udsat for overhængen­de livsfare.

Det vurderer anklagemyn­digheden ved Nordsjælla­nds politi, der nu har rejst tiltale mod en 54- årig mand efter straffelov­ens skærpede bestemmels­e om ildspåsætt­else, § 180.

Den kan under normale omstændigh­eder give fængsel op til livstid, men da den 54- årige er psykisk syg, er han straffri.

I stedet påstår anklagemyn­digheden, at han skal dømmes til ambulant psykiatris­k behandling med tilsyn af Kriminalfo­rsorgen, således at Kriminalfo­rsorgen sammen med overlægen kan bestemme, om den 54- årige skal indlægges under behandling­en. Den 54- årige nægter sig skyldig.

Skader for millioner

Der skete skader for et tocifret millionbel­øb under branden 17. april 2018, men de økonomiske konsekvens­er er endnu ikke gjort endeligt op.

Den 54- årige stilles for Retten i Hillerød 8. oktober.

Ifølge tiltalen var der tale om ’ omfattende ødelæggels­e’, og den 54- årige måtte indse, at patienter og personale blev bragt i ’ overhængen­de livsfare’.

Ifølge tiltalen stak han ild på flere containere i kælderen til bygning 7 og 8 på hospitalet på Dyrehaveve­j.

Mange patienter og personale måtte evakueres til andre afdelinger på hospitalet eller til evakuering­sbusser. Ilden var hurtigt slukket, men den udviklede voldsom røg, som det tog det meste af natten at få luftet ud.

Ifølge tiltalen opstod branden kl. 20.28.

Den 54- årige blev anholdt kl. 22.35 samme aften på sin bopæl, efter at han havde udvist ’ mistænkeli­g adfærd’ i nærheden af hospitalet på gerningsti­dspunktet.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Flere end 30 patienter og ansatte blev evakueret under branden, der fyldte to afdelinger på hospitalet med kraftig røg.
FOTO: MOGENS FLINDT Flere end 30 patienter og ansatte blev evakueret under branden, der fyldte to afdelinger på hospitalet med kraftig røg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark