Ekstra Bladet

SKANDALE-SØN KAN VÆLTE TRUMP

STRIPPERE, LUDERE OG KOKAIN: Hunter Biden er blevet hovedperso­n i en rigsretssa­g

- MMELY SMITH es@ eb.dk

Lillebror, stofmisbru­ger og skandalesø­n.

Hunter Biden er på kort tid blevet en central brik i magtkampen mellem Donald Trump og Joe Biden. Det er sket, efter at Trump – uden at kunne fremlægge beviser – har anklaget Joe Bidens søn Hunter Biden for at være korrupt og bedt Ukraines præsident om at lede efter smuds på ham og faderen Joe Biden.

Sagen har ført til, at formanden for Repræsenta­nternes Hus, Nancy Pelosi, har indledt en rigsretspr­oces mod Donald Trump.

Men hvem er manden, som kan være med til at vælte den mest kontrovers­ielle amerikansk­e præsident i historien?

Alkohol og stoffer

Hunter Biden bliver af medierne omtalt som ’den stille søn’, der forsøger at undgå rampelyset. Alligevel har han en lang række skandaler med i kufferten.

Efter den bitre skilsmisse vakte det kæmpe ramaskrig, da Biden indledte et forhold med sin afdøde storebrors enke

Den 49- årige har længe kæmpet med en afhængighe­d af stoffer og alkohol. Som teenager begyndte han at drikke i sociale sammenhæng­e og sommetider tage kokain. Med årene eskalerede det til et misbrug.

Da Hunter Biden var i militæret, blev han smidt ud efter at være blevet testet positiv for kokain.

Derfor har han også både været i rehab og gået til møder hos Anonyme Alkoholike­re.

’ Alle oplever smerte. Alle har traumer,’ har han sagt i et interview med The New Yorker.

’ Jeg var i mørket. Jeg var i tunellen, og den ender aldrig. Man slipper ikke af med afhængighe­d. Man lærer, hvordan man håndterer den.’

Stripklubb­er

Da Hunter Biden skulle skilles fra sin daværende hustru Kathleen Buhle Biden, anklagede hun ham for at bruge enorme summer på stoffer, alkohol, prostituer­ede og stripklubb­er.

Efter den bitre skilsmisse vakte det kæmpe ramaskrig, da Biden indledte et forhold med sin afdøde storebrors enke. Et forhold, som varede to år.

Succes og tragedier

Sidst men ikke mindst blev han for nogle måneder siden sagsøgt for børnepenge af en kvinde, som påstår, at han er faderen til hendes barn. Biden nægter, at de nogensinde har haft sex.

Gennem sit liv har Hunter Biden også oplevet en række tragedier.

I 1972 blev hans mor, Neilia, og hans kun tretten måneder gamle lillesøste­r Naomi dræbt i et trafikuhel­d. Sammen med Beau og Hunter var de kørt ud for at købe et juletræ, da deres bil blev ramt af en sættevogns­trækker.

De to brødre på dengang to og fire år blev indlagt på hospitalet og overlevede ulykken, på trods af at de begge var slemt tilredte.

Den største skandale

Foruden dette døde storebrode­ren Beau Biden i 2015 af kræft.i hjernen.

Beau og Hunter Biden var meget tætte.

Nogle spekulerer i, om Hunter Bidens tumultaris­ke fortid kan spænde ben for hans fars færd mod præsidente­mbedet.

Nu er Hunter Biden så involveret i den største skandale af dem alle.

En skandale, som kan ende med at fælde den amerikansk­e præsident.

Hans mor, Neilia, og hans kun tretten måneder gamle lillesøste­r Naomi blev dræbt i et trafikuhel­d

Jeg var i mørket. Jeg var i tunellen, og den ender aldrig

 ?? FOTO: CHARLESDHA­RAPAK/AP/ SCANPIX ?? Hunter Biden ( th) sammen med sin far, Joe Biden, der kæmper om udfordre Donald Trump til præsidentv­alget i 2020. Hunter Biden er havnet midt i en konflikt mellem Trump og faren. En konflikt, der kan koste Trump præsidente­mbedet.
FOTO: CHARLESDHA­RAPAK/AP/ SCANPIX Hunter Biden ( th) sammen med sin far, Joe Biden, der kæmper om udfordre Donald Trump til præsidentv­alget i 2020. Hunter Biden er havnet midt i en konflikt mellem Trump og faren. En konflikt, der kan koste Trump præsidente­mbedet.
 ?? FOTO: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Hunter Biden med sin søster Ashley til begravelse­n af deres bror Beau Biden, der døde i juni 2015. De to brødre stod hinanden meget nær.
FOTO: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS/AFP/ RITZAU SCANPIX Hunter Biden med sin søster Ashley til begravelse­n af deres bror Beau Biden, der døde i juni 2015. De to brødre stod hinanden meget nær.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark