Ekstra Bladet

HANDLER IKKE OM AT HUN ER PIGE

- Peter Kristensen København Ø

Jeg har netop læst Geeti Amiris seneste indlæg, hvor hun som sædvanlig vælger at gøre en problemati­k til et kønsspørgs­mål. Denne gang klandrer hun mænd for at fokusere mere på Greta Thunbergs køn frem for hendes budskab.

Ja, jeg er en mand og ja, jeg finder Greta Thunbergs adfærd og attitude vanvittig irriterend­e og øretæveind­bydende. Men ved du hvad, Geeti? Jeg har det på samme måde med mange kendte mænd. Jeg synes også, at det er enormt træls, når multimilli­onærer som Leonardo DiCaprio står og prædiker om global opvarmning, alt imens de selv fræser rundt i et privatfly og fester på en luksusyach­t. At Greta Thunberg møder kritik og modstand, har intet med hendes køn at gøre, for tror du helt seriøst, at en 16- årig knægt var blevet modtaget anderledes, hvis han havde stået og teet sig foran verdens ledere? Det, der irriterer folk som mig, er, at et 16årigt skolebarn, der knap nok er begyndt på livet, pludselig får tildelt en masse taletid og skal stå og belære alle andre om, hvordan tingene hænger sammen. Samtidig synes jeg, at det er forkasteli­gt, at Thunbergs forældre, og hvem der ellers står bag hende, vælger at manipulere og udnytte et sygt barn ( ja, hun har en diagnose) for egen vindings skyld. Så hold nu op med altid at blande kønskamp ind alle mulige steder, hvor det ikke hører hjemme. For sjovt nok havde jeg aldrig ( og det gælder sikkert også for mange andre af hendes mandlige kritikere) tænkt videre over Greta Thunbergs køn, indtil du valgte at bringe det på banen.

Måske du selv skulle kigge lidt på dine egne fordomme og dit eget syn på os mænd, Geeti Amiri.

Ja, jeg er en mand og ja, jeg finderThun­bergs attitude vanvittig irriterend­e og øretæveind­bydende

 ?? FOTO: LUCAS JACKSON/RITZAU SCANPIX ?? At Greta Thunberg møder kritik og modstand, har ikke noget med hendes køn at gøre, skriver Peter Kristensen som et svar til debattør Geeti Amiris seneste klumme.
FOTO: LUCAS JACKSON/RITZAU SCANPIX At Greta Thunberg møder kritik og modstand, har ikke noget med hendes køn at gøre, skriver Peter Kristensen som et svar til debattør Geeti Amiris seneste klumme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark