Ekstra Bladet

LÆG HÅNDEN PÅ KOGEPLADEN, METTE

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@ eb.dk Arne skal vel ikke dø, Mette, før vi kender dit forslag?

METTE FREDERIKSE­N siger alt det rigtige. Hun har sagt ’undskyld’ til godhavnsbø­rnene. Og hun har bebudet en ‘ nærhedsref­orm’, hvor blandt andet politiet rykker tættere på og kommer, når borgerne ringer.

VI SKAL BARE IKKE regne med, at det sker lige med det samme, lyder det. Mette Frederikse­n synes også, sygeplejer­skerne løber alt for hurtigt. Derfor vil hun tilføre 1000 nye sygeplejer­sker næste år. Sympatisk, men de findes bare ikke. STATSMINIS­TEREN SYNES også, at der er alt for meget ‘ pseudoarbe­jde' i det offentlige. Alt for mange bureaukrat­er og konsulente­r. Og det kan jeg kun give hende ret i.

Omsorg og pleje er blevet til minutskema­er for støvsugnin­g, toiletbesø­g og hårvask, alt imens kontrollan­ter kontroller­er hinanden i mange led uden nogensinde at møde de mennesker, de ellers er ansat til at sørge for.

SOCIALDEMO­KRATIETS FORMAND vil gerne fremstå som en forandring­ens statsminis­ter. Med hjertet på det rigtige sted. □n ’ no bullshit’- type, der siger tingene, som de er.

MEN DET KRÆVER meget mere end pæne ord og 1000 nye sygeplejer­sker engang langt ude i fremtiden. Og fordi det hele mest af alt bare er ord, er det mildest talt lidt svært at tro, at Mette Frederikse­ns Danmark for alvor adskiller sig fra Løkkes, Thornings og Foghs kolde kontrolsam­fund.

JEG SAVNER forpligten­de ord. Arne skal vel ikke dø, Mette, før vi kender dit forslag for de nedslidte? Afskaffels­en af pseudoarbe­jde i det offentlige skal vel ikke først gennemføre­s, når alle de nuværende offentligt ansatte er gået på pension?

DANMARK HAR brug for forandring. Vi har ikke brug for en regering, der sylter de nødvendige reformer i udvalg og kommission­er og venter på overenskom­stforhandl­inger og bedre vejr.

❘sbjergene smelter, og politiet tager stadig ikke telefonen. Jeg beder ikke om hovsa- løsninger for at vise handling. Men kan vi ikke få en tidshoriso­nt for forandring­erne?

LÆG HÅNDEN på kogepladen.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? Hvornår kommer statsminis­ter Mette Frederikse­n mon med forpligten­de ord?
FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX Hvornår kommer statsminis­ter Mette Frederikse­n mon med forpligten­de ord?
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark