Ekstra Bladet

FCK OG BRØNDBY FAMLER!

-

til det igen. Sæsonens førSÅ SKAL VI ste derby. Det er ALTID et opgør, jeg glæder mig til. Uanset, hvordan holdene ser ud, og hvilken formkurve de kommer med.

Dette New Firm er historisk. Jeg mindes ikke, at FCK og Brøndby er gået ind til et derby, hvor BEGGE mandskaber har famlet så meget efter formen og resultater­ne …

Det er ikke sådan, at alarmklokk­erne bimler og bamler i Parken. Man er videre i pokalen, man er kommet godt fra land i Europa League- gruppespil­let og er kun ét point efter FCM i Superligae­n.

Men når man tjekker resultater­ne, så har FCK kun vundet to af de seneste otte kampe i alle turneringe­r, hvis man tæller pokalkampe­n i Hillerød som en uafgjort. Der er blot scoret otte mål i de kampe. Det er naturligvi­s offensiven, der er FCK’s akilleshæl lige nu uden N’Doye og Wind.

førte københavne­rne 1- 0 ved I MALMØ pausen uden at have et eneste skud på mål, og set over hele kampen, så var Lasse Nielsen FCK’s farligste mand…

Sotiriou og Santos leverer på ingen måde varen, når modstander­ens niveau er over Silkeborg … Læg dertil, at Viktor Fischer er i kæmpe krise, så har du en massiv udfordring! Fischer har ikke scoret i 14 Superliga- kampe nu. Men hvorfor tror jeg så, at kampen bliver målrig, som du kan læse i min spåkugle?

Det gør jeg, fordi hverken FCK eller

HOLDKÆFT - OG LYT TIL PLAENEKLIP­PEREN STIG TØFTING EKSTRA BLADETS FODBOLD- EKSPERT

BIF kan bruge uafgjort til noget som helst, og fordi der nemt kan skabes chancer mod begge holds defensiv.

Nu så Nelsson og særligt Bjelland stabile ud mod Malmø, mens Papagianno­poulos også var fint spillende mod FCM i Parken.

Men kampene mod AaB, Hobro og sågar Silkeborg har vist, at FCK kæmper med at genfinde sin normale struktur med den ny backkæde.

Når nu jeg har brugt så meget krudt på FCK’s dårligdomm­e, så er det vel på tide at skifte emne til Brøndby. For det ser slet ikke lysere ud på Vestegnen. Tværtimod.

Brøndby har tabt fire af de seneste fem Superliga- kampe. Europa er en saga blot.

Det samme er drømmen om på nogen måde at udfordre FCK og FCM. Ja, hvis Brøndby ikke vinder over FCK, så ryger de ud af top- seks i landskamps­pausen!

Topniveaue­t i Brøndby er klart til top tre, men kigger jeg på bundniveau­et, så er det kun Silkeborg, der er ringere. Her er det vigtigt for mig at understreg­e, at jeg ikke synes, man hovedsagel­igt skal klandre Niels Frederikse­n. Det er sgu spillerne, der svigter klubben og fansene, når man ser på præstation­er som den i Esbjerg.

var der fremgang at spoI HADERSLEV re, men Brøndby kæmper med, at selv de mindste fejl straffes benhårdt lige nu. Og Brøndby begår altså en del fejl i defensiven.

I den anden ende står det skidt til hos Kamil Wilczek. I de første seks kampe lavede han syv mål og havde 20 afslutning­er. I de seneste fem kampe har han lavet et mål og kun haft seks afslutning­er. Den statistik bekræfter den mavefornem­melse, jeg har siddet med. Wilczek er en skygge af sig selv!

Men vores polske ven har tidligere holdt lange scoringspa­user, og når så han har fået hul på bylden, så hagler han mål ind igen. Det er netop i en hjemmekamp mod FCK, at Kamil

Wilczek passende kan rejse sig.

mandskaber halter liSELVOM BEGGE ge p. t., så forventer jeg ikke noget svagt derby. Tværtimod. Det kan blive rigtig hedt i Brøndby – måske endda ondskabsfu­ldt. Det er op til kampens dommer, Jørgen Daugbjerg Burchardt, at få styr på løjerne fra første minut, men jeg forudser, der sagtens kan blive stanget minimum et rødt kort ud.

Håndbremse­n bliver sluppet, derbyer lever deres eget liv og hverken Brøndby eller FCK kan leve med et point. Det tyder på høj intensitet, og dermed er der dækket op til det største brag, Skandinavi­en har at byde på!

Hov, Stig! Har du ikke glemt Nicklas Bendtner, er der sikkert nogle, der vil spørge nu.

Næ, det har jeg sgu ikke. Det, Bendtner har vist indtil videre i Danmark, har overbevist mig om, at han ikke kommer til at spille nogen som helst rolle i sit første New Firm …

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Hedt i Brøndby Carlos Zeca er ifølge Stig Tøfting Superligae­ns bedste spiller. Her er han sammen med Victor Fischer og Brøndbys Josip Radosevic.
FOTO: JENS DRESLING Hedt i Brøndby Carlos Zeca er ifølge Stig Tøfting Superligae­ns bedste spiller. Her er han sammen med Victor Fischer og Brøndbys Josip Radosevic.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark