Ekstra Bladet

DIREKTØR STOLEN

FØR DERBYET: – Vi skal sælge flere spillere i niveauet 21-24 år, når de har toppræster­et hos os, siger Brøndbys fodbolddir­ektør, Carsten V. Jensen

- Mads Glenn Wehlast Jonas Olufson Når vi ser på potentiale­t i truppen, må vi erkende, vi har underpræst­eret Vi skal kæmpe om en top tre placering, når foråret spidser til

Da Hany Mukhtar ramte sit topniveau i 2018 og samtidig blev kåret som Superligae­ns bedste spiller, skulle han efterfølge­nde være solgt.

Det er i hvert fald sådan, Brøndbys fodbolddir­ektør, Carsten V. Jensen, ser Brøndby skal udvikle sig i fremtiden.

Træder på speederen

Spillerne skal sælges, når de har toppræster­et, så Brøndby profiterer og derved får maksimalt for dem. Samtidig handler det om, at nye spillere skal være klar i kulissen, så klubben ikke svækkes sportsligt.

– Hany Mukhtar skulle være solgt for 70 millioner kroner efter den sæson, klubben var tæt på at vinde guld. På den måde skal vi optimere forretning­en, siger Carsten V. Jensen til Ekstra Bladet.

Brøndby endte med ’ kun’ at få 20 millioner kroner for Mukhtar, da aftalen med Nashville blev indgået i august.

– Tendensen de senere år har været, at Brøndby har holdt fast i de samme spillere, men nu ser vi anderledes på tingene. Når en spiller er på affyringsr­ampen, og værdien er højest, så træder vi på speederen. Derfor skal vi have lidt mere omsætning og ikke være bange for at erstatte en god spiller. Der skal bare være styr på rekrutteri­ng og Masterclas­s.

– Værdien for spillere bliver skabt, når de er mellem 21- 24 år, og det er også i den aldersgrup­pe, de skal sælges. Dem, der virkelig kommer til at flytte noget økonomisk for Brøndby, bliver solgt, inden de er 23 år, pointerer han.

Vi har underpræst­eret

Carsten V. Jensen står på en forblæst træningsba­ne og ser sine spillere træne. Efter knap tre måneder i stolen som fodbolddir­ektør har rejsen hidtil været lidt af en rutsjetur. Enkelte opture og flere nedture.

– Når vi ser på potentiale­t i truppen, må vi erkende, vi har underpræst­eret. Vi er overbevist­e om, vi har en trup, der kan spille med om top tre, siger Carsten V. Jensen, der konstatere­r, at snoren lige nu er så lang, som den skal være til cheftræner Niels Frederikse­n.

– Hvis vi tvivlede på Niels, havde han ikke været her. Vi har en tro på, at potentiale­t snart bliver forløst på banen. Trænerteam­ets opgaver er at få mest ud af den trup, vi har.

– Hvis det viser sig, at det ikke sker, så er der selvfølgel­ig et tidspunkt, hvor vi vurderer situatione­n. Sådan vil det være for alle, forklarer Carsten V. Jensen.

Truppen skal tilpasses

Det er en svær øvelse, som venter i de kommende år. CV skal skabe en klub i balance, have flere egenproduc­erede talenter gennem nåleøjet, samtidig med, at der skal sælges spillere for store summer.

– Vi har bragt os i en svær position om at nå top tre her i efteråret. Flere klubber har flyttet sig. Specielt AGF. Men det ændrer ikke ved, at vi skal kæmpe om en top tre placering, når foråret spidser til, mener Carsten V. Jensen.

Om få måneder venter et transfervi­ndue igen, hvor den vigtigste opgave for fodbolddir­ektøren bliver en tilpasning af truppen.

– Vi er alt for mange lige nu ( 29 spillere, red.). Vi skal have skåret truppen til. Flere af dem har alt for langt til spilletid, understreg­er han.

 ??  ??
 ??  ?? Ny i job Med en fortid i både FC København og FC Nordsjælla­nd er det svært at se en mere kompetent mand i spidsen for Brøndby.
Ny i job Med en fortid i både FC København og FC Nordsjælla­nd er det svært at se en mere kompetent mand i spidsen for Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark