Ekstra Bladet

SÅHURTIGSO­M STERLING

INDEN TOPBRAGET: Mustapha Bundu personific­erer De Hvides optur i Superrliga­en – han har været involveret i otte af de seneste ni AGF- mål

- Især er jeg stolt af at jeg bidrager så meget til holdet med oplæg og chancer skabt Klaus us Egelund lund

Det var uundgåelig­t, at Mustapha Bundus navn ville være på listen, da de tre nominerede til ’ månedens spiller’ for september blev frigivet.

AGF- raketten personific­erer De Hvides optur i Superligae­n, og hans september har været overdådig. Otte af ni AGF- mål i månedens løb har Bundu været stærkt involveret i. Kun Mustafa Aminis sejrsmål i Odense var uden Bundu- indflydels­e.

Mustapha Bundus stærke sæson dokumenter­es med topplaceri­nger i en stribe af Superligae­ns offensive statistikk­er. Bundu nikker anerkenden­de, da Ekstra Bladet præsentere­r dem for ham.

– Hvis det nu havde været en anden spiller, hvad ville du så mene om de tal?

– Jeg ville være imponeret. Det er flotte bedrifter.

Det glæder mig. Især er jeg stolt af, at jeg bidrager så meget til holdet med oplæg og chancer skabt, siger Bundu i en stille stund efter træning.

– Det er bare ikke nok. Jeg føler stadig, at jeg har meget at lære. Jeg er ung og har stadig masser, som jeg kan forbedre, kommer det ydmygt fra AGF’eren, der er så dominerend­e lige nu, at det er svært at forestille sig, at der ikke venter meget større klubber i fremtiden.

Topfarten matcher allerede Manchester Citys hurtigløbe­r Raheem Sterling, hvis omverden skal have en idé om, hvad det er, som Bundu udsætter Superligae­ns forsvarere for.

Uskolet angriber

Han kom til AGF for tre år siden som en uskolet angriber, der primært havde blikket rettet mod modstander­nes mål.

Det har taget et par sæsoner for AGF at få Mustapha Bundu til at tænke som en holdspille­r, der også er parat til at tage del i det defen sive arbejde.

Tidligere på sæsonen blev han uden protester anvendt i højre for svarsside.

– For tre år siden kom jeg til klubben og var bare begejstret for at få sin første profession­elle kontrakt. Jeg har brugt hver dag siden på at lære. Jeg har rundet 75 kampe.

Det er resultatet af det arbejde, som kommer til udtryk nu, siger Mustapha Bundu, der hver uge sidder og nærstudere­r sine kampe med assistentt­ræner Lars Friis for at blive endnu bedre.

Fokus er især på at træffe de rigtige beslutning­er, hvor Bundu har haft en tendens til at forivre sig.

Største brøler

Lokalbrage­t og topopgøret mod rivalerne fra Randers FC bliver samtidig også en påmindelse til Bundu om karrierens største brøler.

AGF var på vej i Europa Leagueplay­off mod Brøndby, da Bundu bare skulle dræbe de sidste sekunder mod Randers FC. Bundu gik efter helterolle­n med en frispilnin­g, der

blev opsnappet af Kasper Enghardt og ti sekunder senere faldt kronjydern­es knusende udligning.

– Jeg var knust efter kampen. Det fyldte rigtig meget i dagene efter, men jeg fik masser af støtte fra min kæreste og holdkammer­aterne til at få det ud af mine tanker.

– Jeg ville ønske, at det ikke var sket. Men det er fortid, og nu får jeg muligheden for at lukke det kapitel endegyldig­t, siger Mustapha Bundu.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Kærlighed
Mustapha Bundu blomstrer for alvor i efterårssæ­sonen. Han har udviklet sig fra individual­ist til holdspille­r.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Kærlighed Mustapha Bundu blomstrer for alvor i efterårssæ­sonen. Han har udviklet sig fra individual­ist til holdspille­r.
 ??  ?? * TAL FRA SCOUTINGPO­RTALEN WYSCOUT OG SUPERLIGA. DK
* TAL FRA SCOUTINGPO­RTALEN WYSCOUT OG SUPERLIGA. DK
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark