Ekstra Bladet

Med og uden Lucas

AaB’s anfører Lucas Andersen er den store forskel

-

Mistanken har været velbegrund­et.

AaB med og uden anfører Lucas Andersen er to forskellig­e hold.

Nu er anføreren tilbage for fuld kraft, og det samme er tilfældet for AaB i bestræbels­erne på at komme med i Top 6.

Efter 2- 0 sejren i Hobro har AaB trods tre nederlag i træk på ny fået øjenkontak­t med den sjove ende i Superligae­n.

Omdrejning­spunkt

– Vi kan se os selv i øjnene. Det handlede dagens kamp også om, fortæller Lucas Andersen, der i den grad var omdrejning­spunktet på vinderhold­et.

Bortset fra nogle få sekvenser undervejs havde gæsterne styr på begivenhed­erne i et opgør, hvor Hobro i lange perioder dækkede op som et andet håndboldho­ld, så Lucas Andersens finurlighe­der var med til at skabe muligheder for gæsterne.

AaB’s træner Jacob Friis havde af taktiske grunde valgt at bænke et andet stort AaB- navn, Kasper Kusk, og den modige beslutning gav to mål.

Intet dramatisk

I hvert fald lykkedes det to gange for gæsterne fra Aalborg at komme bagom Hobro- forsvaret i højresiden, hvor den faste mand på pladsen, Kasper Kusk normalt ville have skåret ind i banen.

Det var Frederik Børsting, som efter 20 minutter spillede bagud til Patrick Olsen til 1- 0 målet.

Efter godt en time kom Mikkel Kaufmann fri i samme område og spillede bagud til Lucas Andersen, som uselvisk spillede bolden videre til den nye nordmand Iver Fossum, der med målet til 2- 0 scorede for første gang i Superligae­n.

– Der er intet dramatisk i fravalget af Kasper Kusk, siger Jacob Friis, som sagtens kunne se det opsigtsvæk­kende i beslutning­en, fordi det kun halvanden uge siden, at Kasper Kusk tankede selvtillid ved at score fem gange i en pokalkamp mod bysbørnene, 2. divisionsh­oldet fra Vejgård.

Sidstnævnt­e havde overrasken­de sendt Hobro ud.

– Den sidste kamp er som bekendt kampen, som huskes bedst, og det giver selvtillid at gå til landsholds­pause med en sejr og et clean sheet, siger Lucas Andersen.

Godt med pause

Omvendt glæder Hobros træner Peter Sørensen sig også til at få en pause, så flere spillere kan blive klare igen.

– I dagens kamp var vi længere fra at vinde end i andre kampe i denne sæson, og selv om vi for tiden har mange spillere ude af truppen, burde vi give AaB mere kamp, men de tilbagevær­ende ramte ikke deres niveau, siger Peter Sørensen, der kan få øje på lyspunkter efter landskamps­pausen. Så skulle alle spillere være klar igen.

Bortset fra nogle få sekvenser undervejs havde gæsterne styr på begivenhed­erne

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Trylleri
Lucas Andersen tryller og AaB er igen på vej mod top seks.
FOTO: HENNING BAGGER Trylleri Lucas Andersen tryller og AaB er igen på vej mod top seks.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark