Ekstra Bladet

REALITYKON­GEN ER TIL FC NORDSJÆLLA­ND

SUPERLIGAE­NS KENDISFAN: Philip May er opvokset i Farum og har aldrig været i tvivl om, hvem der er hans klub

- GISLE THORSEN gisle@ eb.dk

Når Philip May er til fest – og dem er der trods alt en del af i realitymil­jøet – drejer samtalerne sig indimellem over på fodbold.

Det er altid en, der holder med Brøndby, og også altid en FCK- fan i flokken. ’ Og hvem holder du så med, Philip?’, bliver der spurgt.

– Når jeg så svarer FC Nordsjælla­nd, siger de, ’ hvad fanden laver du med den klub’. Sådan er det altid.

– Det er da lidt specielt, men jeg har vænnet mig til det, og jeg kan forsvare det. Jeg rider ikke med på bølgen, som så mange andre, siger den 30- årige realitystj­erne, der blandt meget andet er kendt fra ’ Divaer i junglen’, som han vandt tidligere på året.

Fik hele armen

Philip May er vokset op i Farum, og da han var femseks år gammel, begyndte hans far at tage ham med til fodbold.

Det var dengang, at bykonge Peter Brixtofte drømte om at gøre Farum Boldklub større end Manchester United, men inden stadion overhovede­t var bygget.

– Det var en container, man stod i, men det var der, at jeg rendte rundt som lille dreng, og det har fulgt mig siden. Nordsjælla­nd er i blodet på mig.

– Jeg er fra Farum, det er der, mit hjerte er, og det vil det altid være, siger Philip May.

Han kommer på stadion, så tit som tiden tillader.

Som han siger, er der knald på som realitystj­erne, og han er da heller ikke helt så fanatisk som i ungdommen, hvor FC Nordsjælla­nd var hele hans liv.

– Men klubben fylder stadig meget. Det er ned og få den nye trøje, og jeg følger meget med i, hvad der sker.

– I gamle dage var jeg på Farum Park flere timer før kampene. Der fik den hele armen, men det er jeg blevet for gammel til.

En langsom proces

Det er ikke kun i Farum, at man kan støde ind i Philip May i en FC Nordsjælla­ndtrøje.

Han har luftet den røde trøje på Stamford Bridge i London til Champions League og var sidste sommer en tur i Beograd, da FCN mødte Partizan i Europa League. – Det er sjovt at tage med på udebane indimellem. Nu er det ikke så mange busture, der er, for så mange fans har vi heller ikke.

– Det kan være lidt svært, men det bliver bedre og bedre, selvom det er en langsom proces, siger Philip May, der for tiden bor på Amager og derfor ikke har så langt til den matrikel i Furesø Kommune, som han har besøgt så mange i de seneste godt 25 år.

Jeg er fra Farum, det er der, at mit hjerte er, og det vil det altid være

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Jubelbrøl Philip May, der blandt andet er kendt for ’ Divaer i Junglen’, er altid klar til at forsvare sin kærlighed til FC Nordsjælla­nd.
FOTO: LINDA JOHANSEN Jubelbrøl Philip May, der blandt andet er kendt for ’ Divaer i Junglen’, er altid klar til at forsvare sin kærlighed til FC Nordsjælla­nd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark