Ekstra Bladet

KUN GIGTSYGE FORSTÅR, HVAD CAROLINE PRÆSTERER

– Jeg er stolt som både far og træner, fordi jeg kender til en hel masse ting, som vi ikke har fortalt resten af verden om, siger Piotr Wozniacki

- TROELS CHRISTENSE­N tch@ eb.dk

Det har været en tung og svær sæson for Caroline Wozniacki.

En sæson, hvor hun aldrig rigtigt har kunnet finde topniveaue­t på grund af sygdom og skader. Og en sæson, hvor hun for første gang siden 2008 ikke vandt en WTA- titel.

Måske var det også den sidste for den danske stjerne, der sidste år fik konstatere­t kronisk leddegigt, men nægtede at lade sygdommen diktere, om hun skulle fortsætte.

Følelsesmæ­ssigt hårdt

Også for hendes far og træner har det følelsesmæ­ssigt været hårdt at følge forløbet. Det fornemmer man tydeligt i telefonen fra Beijing, hvor han gør status over det triste år, der fulgte hendes tennislivs bedste af slagsen med grand slam-triumfen i Australien.

– Alle, der har den sygdom, ved, hvad det er, hun præsterer. Vi andre kan slet ikke forstå det, siger han på et tidspunkt med lavmælt, indtrængen­de stemmeføri­ng.

– Jeg vil være stolt, både som far og træner, fordi jeg kender til en hel masse ting, som vi ikke har fortalt resten af verden om.

– Caroline har på intet tidspunkt villet bruge sin sygdom som undskyldni­ng for noget. Hun har bare forsøgt at gøre det så godt, hun kunne. Det har været imponerend­e at se, at hun stadig har brugt så mange timer på at holde sig i gang og gøre sig klar til nye kampe, siger Piotr Wozniacki.

Håbløse forhold

Som træner har han selvsagt haft håbløse forhold at arbejde under, fordi han hele tiden har skullet føle sig frem til, hvor meget han kunne byde sin datter.

– Problemet er, at vi ikke kan lave længere træningspe­rioder på et højt niveau, fordi der hele tiden opstår problemer med forskellig­e ting.

– Caroline kan godt komme op på et højt niveau i en periode, men hun kan lige så hurtigt miste det igen på grund af den manglende stabilitet i træningen. Sådan er betingelse­rne med den sygdom, hun har.

– I år er der næsten hele tiden opstået noget, men når vi har kunnet træne to- tre uger i træk, har hun også spillet noget god tennis, fortæller han.

Efter sæsonens sidste turnering ved heller ikke Piotr Wozniacki, om Caroline har slået sin sidste bold på topniveau.

– Nu skal hun og David ( Lee, Carolines mand, red.) rejse lidt rundt i Europa, og så sætter vi os alle sammen ned og tager en snak om fremtiden, siger han.

Godt tilfreds

Under alle omstændigh­eder rejser han fra Kina med et positivt sidsteindt­ryk.

– Det var meget flot med en semifinale i denne uge. Hun fik vist meget god tennis i mange fine dueller. Hun kan være godt tilfreds med sig selv.

At det sluttede mod stærke Naomi Osaka kan ikke rokke ved det.

– Hun spillede også det bedste, hun kunne i dag, men Osaka var lidt bedre på de vigtigste tidspunkte­r. Caroline spillede det tennis, hun formår at spille lige nu, og hun kan ikke gøre mere i dag.

Store server

– Osaka fandt de store server frem på alle breakbolde, mens Caroline ikke kunne serve helt igennem på grund af den albueskade, hun fik i kvartfinal­en. Alligevel servede hun godt og præcist det meste af kampen. Det var en fin præstation.

Søndag pakker Piotr og Caroline Wozniacki deres tasker og forlader Beijing.

Og måske også WTA- turen.

Caroline har på intet tidspunkt villet bruge sin sygdom som undskyldni­ng for noget

 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Skuffet Efter kampen var Caroline Wozniacki skuffet over ikke at kunne konvertere sine chancer i Osakas serv men hun lettede også med tenniskask­etten over modstander­ens evne til at serve stort på netop de kritiske tidspunkte­r.
FOTO: RITZAU SCANPIX Skuffet Efter kampen var Caroline Wozniacki skuffet over ikke at kunne konvertere sine chancer i Osakas serv men hun lettede også med tenniskask­etten over modstander­ens evne til at serve stort på netop de kritiske tidspunkte­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark