Ekstra Bladet

Caroline servet ud

-

Hvis det var Caroline Wozniacki sidste tenniskamp på topplan, så sluttede hun karrieren af på fornem fightervis ved at byde en af verdens absolutte topspiller­e trods.

Men på de syv danske breakbolde trak japanske Naomi Osaka store førsteserv­er frem, og så vandt hun fortjent den seværdige semifinale ved China Open med 6- 4, 6-2.

Dermed satte hun også punktum for den forsvarend­e mesters imponerend­e stime med 20 vundne sæt i træk i Beijing.

Skuffet dansker

Den gode stime af sejre i Kina afbøder til gengæld lidt af det truende, dybe fald på verdensran­glisten, hvor Caroline Wozniacki nu må forventes at slutte 2019 indenfor Top 30, og det kan få betydning for hendes seedning, hvis hun i januar spiller Australian Open.

Efter kampen var danskeren ifølge WTA Insider skuffet over ikke at kunne konvertere sine chancer i Osakas serv men hun lettede også med tenniskask­etten over modstander­ens evne til at serve stort på netop de kritiske tidspunkte­r.

Og så nævnte hun, at hun i sin turnerings­fri periode resten af året vil prioritere sit helbred i forhold til opladninge­n til en mulig næste sæson.

Tæt kamp

De to tidligere verdensett­ere gav hinanden en tæt kamp fra start og fulgtes til 3-3, hvorefter de på skift afværgede breakbolde til 4- 4. Så slog hårdtslåen­de Osaka til med en hvinende forhåndsvi­nder og lukkede ubesværet sættet i egen serv.

Wozniacki åbnede det næste sæt med et svagt parti, blev brudt og kom aldrig siden på omgangshøj­de. Tværtimod fortsatte japaneren med at spille stærkt på de vigtige tidspunkte­r, pressede danskeren i forhåndssi­den og straffede øjeblikkel­igt de korte bolde, det afstedkom.

Bagud 1- 5 fightede Caroline Wozniacki dog stadig. Hun fik reduceret men måtte så bøje sig for den 21- årige, dobbelte grand slamvinder, som dermed også fik reduceret til 1-2 i de indbyrdes opgør mod danskeren.

Osaka møder australske Ashleigh Barty i søndagens finale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark