Ekstra Bladet

Udgår i regnbuetrø­jen

Mads Pedersen måtte udgå af belgisk løb, da han kørte sit første løb i regnbuetrø­jen som verdensmes­ter

-

Som nykåret verdensmes­ter var der betragteli­g opmærksomh­ed for danske Mads Pedersen til cykelløbet Tour de l’Eurométrop­ole i Belgien lørdag.

Inden løbet var alles øjne rettet mod den 23- årige dansker, der for en uge siden blev verdensmes­ter ved VM i Harrogate i England.

I går stod den så på belgisk cykelløb, og her måtte verdensmes­teren fra Trek med sygdom i kroppen stå af undervejs, bekræfter hans hold på Twitter.

Hyldesttur­né

For en uge siden blev Mads Pedersen den første danske verdensmes­ter i profession­el landevejsc­ykling på herresiden, og siden triumfen har han haft travlt med at blive fejret.

Som du nok kan høre på stemmen, så knaser den lidt

Der har været tale om en decideret hyldesttur­né, der begyndte ved landingen i Københavns Lufthavn i mandags. Onsdag var der pandekager på Københavns Rådhus, og torsdag blev han fejret lokalt i Tølløse på Vestsjælla­nd.

Kroppen var slidt

Det var da også en dansk verdensmes­ter lidt på pumperne, der trillede til start i løbet, som han vandt i fjor.

Inden Tour de l’Eurométrop­ole på 176,7 kilometer begyndte, erkendte Mads Pedersen, at kroppen var lidt slidt før hans debut i et cykelløb iført regnbuetrø­jen.

– Som du nok kan høre på stemmen, så knaser den lidt. Det er en del af, hvad der er sket hele ugen, hvor jeg har tonset rundt til diverse arrangemen­ter.

– Jeg ville ikke have været dem foruden. Men jeg betaler prisen nu, sagde Pedersen inden starten.

Mads Pedersen nåede dog inden løbet at skrive et væld af autografer og vise sin nye VM- cykel frem.

Trek har fået specialdes­ignet en cykel til Mads Pedersen med VM- striberne på stellet i regnbuefar­verne.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Småsyg En småsyg verdensmes­ter måtte udgå af Tour de l’Eurométrop­ole. Et løb han vandt sidste år.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Småsyg En småsyg verdensmes­ter måtte udgå af Tour de l’Eurométrop­ole. Et løb han vandt sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark