Ekstra Bladet

Pernille Harder: Han er et stort forbillede

-

Det er et vigtigt skridt, at en mandlig sportsudøv­er offentligt springer ud som homoseksue­l.

Det mener anføreren for det danske kvindeland­shold i fodbold, Pernille Harder, der hylder ishockeymå­lmanden Jon Lee-Olsen for sin ærlighed, efter at han torsdag aften valgte at springe ud som homoseksue­l.

– Det er jo fedt. Man har ventet længe på, at der er en mandlig sportsudøv­er, som går ud og er åben omkring det.

– Jeg synes, det er modigt af ham, og lige nu ser jeg ham som et stort forbillede. Det håber jeg, der er rigtig mange, der gør på herresiden i hvilken som helst sport. Det er vigtigt, at han tager det her skridt, siger Harder til TV2 Sport.

Hun har selv været åben omkring sit forhold til den svenske landsholds­spiller Magdalena Eriksson. Et billede fra VM i Frankrig tidligere i år, hvor de to kysser hinanden, gik viralt og fik for alvor Harder til at indse, at hun er en rollemodel.

Skrev historie

Torsdag aften skrev Jon Lee-Olsen fra mesterhold­et Rungsted Seier Capital historie, da han i TV2’s ’ Go' aften live’ sprang ud som homoseksue­l.

Det har ingen profession­el ishockeyhe­rrer i Danmark gjort tidligere, og ifølge tv2. dk har kun to andre ishockeyhe­rrer i verden gjort det før som aktive.

Lee- Olsen er også tidligere blevet rost for sin beslutning om at stå frem af anføreren for det danske ishockeyla­ndshold, Peter Regin.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Fodboldspi­ller Pernille Harder kalder det er vigtigt, at Jon Lee- Olsen er sprunget ud som homoseksue­l.
FOTO: STINE TIDSVILDE Fodboldspi­ller Pernille Harder kalder det er vigtigt, at Jon Lee- Olsen er sprunget ud som homoseksue­l.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Torsdag aften skrev Jon Lee- Olsen fra mesterhold­et Rungsted Seier Capital historie, da han i TV2’s ’Go' aften live’ sprang ud som homoseksue­l.
FOTO: GETTY IMAGES Torsdag aften skrev Jon Lee- Olsen fra mesterhold­et Rungsted Seier Capital historie, da han i TV2’s ’Go' aften live’ sprang ud som homoseksue­l.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark