Ekstra Bladet

Vi kører logistik på et højt plan

-

Mette Cornelius vendte tilbage fra barsel mandag. Egentlig skulle hun først være startet tirsdag. Men eftersom ugens første redaktions­møde lå mandag, og Viola først skulle afleveres i vuggestue for allerførst­e gang tirsdag, gav det mening, forklarer hun Ekstra Bladet.

– Vi kører logistik på et højt plan i disse dage. Vi skal vænne os til den nye virkelighe­d, hvor vi skal få tre børn og to fuldtidsjo­bs til at fungere, siger 38årige Mette Cornelius.

Men det har været overrasken­de fedt, fortæller hun, at vende tilbage til jobbet som ankerkvind­e på Canal 9’s Superligad­ækning hos Discovery Networks.

– Og det må ikke misforstås. Det, der har været overrasken­de, har været at få en hverdag tilbage. Det havde jeg ikke lige regnet med. Men det med, at der faktisk er nogle ting, jeg skal nå i løbet af en dag, der ikke nødvendigv­is handler om vasketøjet eller indkøbslis­ter. Det har været rart at komme lidt ud af huset, indrømmer Mette Cornelius.

– Det er ikke, fordi fodbold slet ikke har betydet noget, mens jeg har været på barsel, men det har helt klart været trådt i baggrunden. Men jeg kunne straks mærke, at da Nicklas Bendtner kom tilbage til Superligae­n, da begyndte det for alvor at krible. Superligae­n blev lige et hak sjovere, siger hun.

– Tre børn … Har du overhovede­t tid til at være tilbage som ankerkvind­e rundt om på landets stadioner?

– Jeg ville ønske, jeg kunne sige: ’ Det handler bare om planlægnin­g’, men jeg er på ingen måde et planlægnin­gs- eller strukturme­nneske. Ikke af natur i hvert fald. Men så må man tvinge sig selv

til at være det ... Jeg er så heldig, at jeg ’ kun’ har en tv- udsendelse om søndagen, i de uger hvor der ikke er Europa League.

– Det har været et afsavn hver søndag i utroligt mange år. Man mister noget tid med sine børn, hvor de har fri. Til gengæld har jeg en uge, de fleste af mine veninder nok godt kunne tænke sig! Det er ikke otte til fire … Jeg kan aflevere mine børn sent og hente dem tidligt, på den måde er jeg privileger­et.

– Vi får det til at fungere ved at tage én udfordring ad gangen, selvom vi nogle gange sikkert brænder sammen … Lige nu synes jeg, det er startet rigtig godt. Jeg har stadig overskud på kontoen, føler jeg, siger Mette Cornelius

Humøret i top

Hun frygter ikke at ramle ind i samme symptomer, som kostede en sygemeldin­g før hendes barsel sidste år.

– Det var primært under min graviditet, jeg havde det sådan. Jeg tager altid udfordring­erne, glæderne og sorgerne, som de kommer. Det er ikke noget, jeg har været i nærheden af at mærke igen. Tværtimod.

– Jeg har haft en hektisk start med forældremø­der, Violas første dag i vuggestuen. Tre institutio­nsmøder på to dage, plus en der skulle til ridning. Det har været crazy! Men på en god måde. Humøret er stadig helt i top!

– Om tre måneder kan det da godt være, jeg er ved at være lidt bleg med sorte rande under øjnene, men jeg har virkelig fået en lovende start, siger Mette Cornelius, der har sit comeback på tv- skærmen i dag efter cirka 14 måneders fravær.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark