Ekstra Bladet

1001 nats eventyr!

Lotte Reimar holder ferie langt fra Solkystens lune strande. I stedet hygger hun og kæresten i Nordafrika – og det er en succes! Drop det forudsigel­ige og gammelkend­te – også når du vælger, hvor ferien skal gå hen, jubler Lotte

-

At rejse er at leve, sagde H.C. Andersen. Han elskede at rejse, valgte også utradition­elle rejsemål og hentede stor inspiratio­n på sine mange rejser.

Jeg sidder i skrivende stund i Marokko.

Min kæreste og jeg valgte byen Marrakesh som destinatio­n for vores første rejse sammen. Marrakesh ligger i det sydvestlig­e Marokko, og de sneklædte Atlasbjerg­e troner over byens mange romantiske tagterrass­er.

Vi har indkvarter­et os i en riad (traditione­lt gæstehus), der ligger gemt bag høje mure midt i medinaens små travle baggyder. Værelserne er centreret omkring en lille, romantisk gårdhave, og så snart man træder ind gennem den lille port fra gadens larm og mylder, bliver man ramt af ro og rosenblade.

DET ER 1001 NAT EVENTYR!

Medinaen er et kaos af tæppesælge­re, farverige krydderier, æselvogne med højt læs, kobraslang­er, der danser til slangetæmm­erens fløjte, frugter, kurve, håndmalet keramik og menneskemy­lder.

Rejsen har fået mig til at tænke på H. C. Andersen. Han mente, at formålet med at rejse er at stræbe efter udvikling og modenhed. H.C. Andersen skrev, at rejse ikke kun er for at leve og elske, men også for at lære.

Jeg har brugt alt for meget tid på badeferier i Europa! Ferier, hvor jeg intet nyt har lært, og som på ingen måde har udviklet mig som menneske. Formålet har været sol og afslapning.

Denne rejse er HELT anderledes, fordi den på ingen måde er forudsigel­ig eller velkendt. Alt er nyt!

Vi går modigt på opdagelse i medinaens mange små, kringlede gader, vel vidende at vi vil fare vild. Vi spiser nysgerrigt mad, vi ikke aner hvad er! Vi taler med den lokale befolkning, selvom vi er helt klar over, at de fleste vil forsøge at lokke lidt penge ud af os. Vi drikker te hos den lokale krydderi- handler og bliver klippet af en, der måske er frisør.

DET ER EN kæmpe oplevelse at træde bare lidt ud af komfortzon­en, når man vælger ferie.

Det bliver ikke sidste gang, at vi vælger et mere utradition­elt rejsemål!

H.C. Andersen skrev, at rejse ikke kun er for at leve og elske, men også for at lære

 ?? PRIVATFOTO ?? Lotte har brugt år af sit liv på slikke- solskins- rejser i Europa, der kun gjorde hende brun – ikke klogere. Turen til Marokko helt anderledes!
PRIVATFOTO Lotte har brugt år af sit liv på slikke- solskins- rejser i Europa, der kun gjorde hende brun – ikke klogere. Turen til Marokko helt anderledes!
 ?? PRIVATFOTO ?? Den charmerend­e gård, der er centrum i riad’en – det traditione­lle gæstehus, hvor Lotte og kæresten bor i Marokko.
PRIVATFOTO Den charmerend­e gård, der er centrum i riad’en – det traditione­lle gæstehus, hvor Lotte og kæresten bor i Marokko.
 ?? PRIVATFOTO ?? Indgangen til medinaen med de snørklede gyder, hvor du er dømt til at fare vild.
PRIVATFOTO Indgangen til medinaen med de snørklede gyder, hvor du er dømt til at fare vild.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark