Ekstra Bladet

Tvangsægte­skab ledte til kriminalit­et

-

Vejen til kriminalit­et bliver brolagt, da Mikkel som 15årig får at vide, at han skal giftes. Som søn af en dansk mor og en tyrkisk far har Mikkel ikke mærket meget til det tyrkiske islæt.

Men da forældrene skilles, og faderen gifter sig med en tyrkisk kvinde, kommer der nye krav til den uregerlige teenagedre­ng, der opfører sig som de andre danske drenge.

– En dag, da jeg kommer hjem fra skole, sidder der en hel fremmed familie i vores stue. De har en pige med, som min far siger, jeg skal gifte mig med, fortæller Mikkel.

Jagten på penge

Samme dag bryder han kontakten med faderen og flytter hjem til sin mor. Den nye hverdag hos moderen, der er på kontanthjæ­lp, bliver en skarp kontrast til livet hos faderen, hvor penge aldrig manglede.

– Min far drev både et pizzeria og en bar. Der var altid penge, og hvis jeg manglede, kunne jeg bare gå i hans pengeskab og tage, siger Mikkel.

Det er også ønsket om flere penge, der får Mikkel ind i narkosalg. Imens bliver hadet til faderen over svigtet kun større, og den aggressive dreng vokser sig til en aggressiv ung mand.

Rygmærkern­e ser et lys i Mikkel, der er god til at slå fra sig uden at tænkte for meget først. Og en gammel ven fra folkeskole­n, som allerede er steget i graderne i klubben, får Mikkel ind i varmen.

– Jeg havde set, hvad min kammerat havde opbygget. Han havde penge og magt, og det ville jeg også have. Men det hele kom med en stor pris. En meget større pris, end jeg havde regnet med.

 ??  ?? I dette hus i landsbyen Brandelev uden for Næstved holdt medlemmer af X- team til. Det er en støttegrup­pe til rockerband­en Bandidos.
I dette hus i landsbyen Brandelev uden for Næstved holdt medlemmer af X- team til. Det er en støttegrup­pe til rockerband­en Bandidos.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark