Ekstra Bladet

Rockerlive­t knuser familien

-

Når man træder indenfor i et kriminelt broderskab, kapper man oftest forbindels­en til sit tidligere liv og biologiske familie.

– Det skyldes blandt andet, at man får travlt med den nye livsstil.

– Klubben er ens et og alt 24- 7, og man har ikke tid til familien.

– Desuden ønsker de færreste familier det, man associerer med en rockerklub, hjem i dagligstue­n, siger Anja Leavens.

Det handler blandt om frygt, som ifølge Stine Lukowski er velbegrund­et. Men som pårørende kan man sætte sig op imod det.

– Min erfaring er, at de respektere­r et nej. De ved ikke rigtig, hvad de skal stille op, hvis en mor eller far stiller sig op og siger: ’ Ja, det er muligt, min søn skylder dig 200.000, som jeg hjælper ham med at betale, men jeg betaler ikke 86.000 i renter’.

– Men man risikerer, at ens søn bliver slået ihjel?

– Ja, men det er den frygt, de spiller på. Hvis man som forældre fastholder, at man ikke bøjer af for subkulture­lle normer og trusler kan en advarsel om at gå til politiet være nok til, at de ikke møder op en anden gang, siger Lukowski, som ikke undervurde­rer, at rockermilj­øet kan være livsfarlig­t.

Men hvis man vil gøre sig forhåbning­er om, at ens søn kommer ud på den anden side, så er det vigtigt ikke at slå hånden af ham.

– Man må blive ved med at anerkende den unge og sige: ’ Jeg holder meget af dig, men jeg tager afstand fra din gruppering’, siger Lukowski.

Min erfaring er, at de respektere­r et nej

 ??  ?? Anja Leavens og Stine Lukowski analyser livet som rocker og bandemedle­m i denne bog.
Anja Leavens og Stine Lukowski analyser livet som rocker og bandemedle­m i denne bog.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark