Ekstra Bladet

FEDT AT SKULLE PRØVE DET SELV

HAR ELSKET AT FØLGE KLASSIKERE­N: I udlandet har Nicklas Bendtner pralet af det københavns­ke derby, og nu tripper han efter at opleve det fra banen

-

Han var kun fire år, da FCK og Brøndby udkæmpede det første slag i det, der skulle blive en klassiker. Men han husker, hvordan han gradvist kom til at fornemme den stigende hype omkring dem. En følelse, som blev endnu mere intens, da han som tiårig rykkede fra Tårnby ind til K. B.

Nu står Nicklas Bendtner som 31- årig foran sit første derby som spiller, og smilet efterlader ingen tvivl om, hvor meget han ser frem til søndagens opgør.

– Det bliver fedt at opleve det første derby inde fra banen. Jeg glæder mig utroligt meget.

– Det har altid været nogle kæmpe kampe, og jeg har altid prøvet at se dem, når jeg kunne komme til det, siger Bendtner, der som 16årig drog ud i Fodbold- Europa.

Her har han aldrig været bleg for at markedsfør­e ’ Slaget om København’.

– Hele fanbasen omkring kampene er jo fænomenal, så det er kæmpe stort ude i Europa også. De tifoer, som begge klubbers fans laver, og den sindssygt flotte kulisse. Det kender folk.

– Tifoerne er nogle af de bedste i Europa og virkelig berømte. Vi har tit set Youtube- videoer, hvor holdkammer­aterne først gang har reageret med, at ’det kan da ikke være i Danmark’.

Kamp om håneretten

Fodboldmæs­sigt trækker angriberen, der selv sætter pris på det spektakulæ­re, en detalje frem, som gjorde voldsomt indtryk på et 13årigt talent.

– Det første minde, der springer op, er kampen i Parken, hvor Zuma laver det der saksespark­smål på Mogens Krogh. Jeg så kampen på tv hjemme i Kastrup, og det mål var jeg rigtigt glad for. Det var jo også sindssygt.

Siden har opgørene sportsligt været lidt op og ned, som han siger det.

– Der har været kampe, som var virkeligt fede at se, og andre, hvor kulissen var noget større end spillet. Det er jo kampe om tre point ligesom alle andre, men kulissen og håneretten trækker dem stadig op på et andet niveau.

– Nu har de – sagt med al respekt – heller ikke været helt så spændende i perioder, for efter at Brøndby havde en stærk periode, havde FCK en, mens Brøndby faldt lidt tilbage og skulle finde sig selv igen. Det var i længere tid ikke top- tre- kampe.

Uenig med Agger

Rivaliseri­ngen har han altid haft tæt inde på kroppen i forskellig­e sammenhæng­e.

– Jeg har spillet sammen med mange Brøndby- spillere, og vi har lavet meget gas med hinanden, senest i Rosenborg med Mike Jensen.

– På landsholde­t var Daniel Agger og jeg ret uenige. Han var jo Brøndbyman­d helt ind til knoglerne, griner KB- drengen, der aldrig selv har forhøjet sine følelser til mere end drillestad­iet:

– Jeg har altid haft to grupper af venner – fra skolen og fra fodboldmil­jøet – og begge har været halvt af hver. Den ene gruppe går med i optog, mens den anden følger kampene fra sofaen. Men vi har altid haft noget kørende omkring de kampe.

– Jeg respektere­r Brøndby ligesom alle andre fodboldklu­bber. Jeg har bare haft det der fan- forhold til FCK, siger Nicklas Bendtner og erkender, at han ikke har noget indgående kendskab til dagens Brøndby- mandskab:

– Det er vist et hold, der rigtigt gerne vil frem over banen, spille hurtig fodbold og presse. Jeg kender ikke deres ambitionsn­iveau, men jeg går ud fra, at de gerne vil tilbage til toppen og prøve at tage de nødvendige skridt.

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – Det første minde, der springer op, er kampen i Parken, hvor Zuma laver det der saksespark­smål på Mogens Krogh, siger Nicklas Bendtner.
FOTO: JENS DRESLING – Det første minde, der springer op, er kampen i Parken, hvor Zuma laver det der saksespark­smål på Mogens Krogh, siger Nicklas Bendtner.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Kæmpe kamp
Nicklas Bendtners allerførst­e optræden for FCK efter kontraktun­derskrivel­sen var en træningska­mp mod Brøndby. I eftermidda­g er det alvor.
FOTO: JENS DRESLING Kæmpe kamp Nicklas Bendtners allerførst­e optræden for FCK efter kontraktun­derskrivel­sen var en træningska­mp mod Brøndby. I eftermidda­g er det alvor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark