Ekstra Bladet

JEG VAR EN MØNSTERELE­V

-

Mogens Lykketoft ( S) er en ener i dansk politik – og det lægger han heller ikke selv skjul på i sin nye erindrings­bog.

Slyngelstu­en kan her bringe et uddrag:

at gå i skole. Allerede som ’JEG ELSKEDE syvårig kunne jeg kongerække­n udenad, og min klasselære­r, frøken Jensen, fremhævede mig ofte som skolens mønsterele­v.

Hun var ganske vist lidt enfoldig, men havde et godt hjerte. Jeg husker, at jeg ved flere lejlighede­r måtte korrigere hendes undervisni­ng, men det acceptered­e hun med et lille smil og en rosende bemærkning om, at jeg var så klog, at jeg kunne undvære hovedet.

SELVFØLGEL­IG skabte det misundelse i klassen.

I frikvarter­erne fornemmede jeg ofte, at der var optræk til buksevand, men det forhindred­e jeg resolut ved at henvende mig til gårdvagten, hr. Simonsen.

Han kunne slå en proper næve, og det fik mine klassekamm­erater at mærke. Det manglede da bare.

taget var mit forhold til lærerI DET HELE ne ganske udmærket.

Jeg beflittede mig på at orientere dem, når jeg opdagede, at nogen i klassen mødte uforberedt­e op til timerne og forsøgte at snyde sig igennem.

Og jeg rapportere­de dagligt, når jeg greb elever i at snige sig ud af skolegårde­n og over til bager Sørensen for at snolde.

vist ikke at fortælle, at jeg JEG BEHØVER fik rent ug i næsten alle fag.

År efter år modtog jeg skolens flidspræmi­e, og det var selvfølgel­ig ikke velset hos mine klassekamm­erater, der hellere ville skabe sig og larme end hengive sig til de stille, boglige sysler.

for at kunne konstatere, at JEG ER GLAD barndommen­s skole har gjort mig til den, jeg er i dag.

viser tydeligt, at man kan MIT EKSEMPEL nå langt i verden, når bare man er sig selv nok og ikke går på akkord med sine principper.’

 ?? FOTO: CICILIE S. ANDERSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Mogens Lykketoft elskede at gå i skole, beretter han i sine erindringe­r.
FOTO: CICILIE S. ANDERSEN/ RITZAU SCANPIX Mogens Lykketoft elskede at gå i skole, beretter han i sine erindringe­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark