Ekstra Bladet

Anders Kirk: Ikke godt nok

-

Ekstra Bladet har spurgt Anders Kirk Johansen om baggrunden for de ulovlige lån – og ikke mindst hvordan de hænger sammen med hans citater i Børsen.

I en mail erkender han, at det er utilfredss­tillende.

’ Helt grundlægge­nde er det naturligvi­s ikke godt nok, at der kan findes den slags eksempler i mine regnskaber. Men uden det skal lyde som en dårlig undskyldni­ng, så er der indimellem forhold, hvor man ufrivillig­t havner på den forkerte side af kridtstreg­en. I det ene eksempel skyldtes det, at Skat undervejs i et forløb ændrede opfattelse i en given sag, skriver han.

’ De to øvrige eksempler er en del af det samme kompleks, hvor nogle konkrete udviklings­udgifter skulle bogføres anderledes som en konsekvens af Skats ændrede opfattelse.’

Det skete ikke bevidst

Han lægger vægt på, at beløbene er tilbagebet­alt, og at han ikke har gjort det med vilje.

’ Som det fremgår af regnskaber­ne, er forholdene bragt i orden, så snart jeg er blevet opmærksom på det. Og som jeg indledte med, så er mit udgangspun­kt naturligvi­s, at der ikke skal kunne findes eksempler på ulovlige aktionærlå­n i mine regnskaber, uanset hvad forklaring­en er,’ lyder det fra Anders Kirk Johansen.

’ Det er derfor vigtigt for mig at understreg­e, at jeg aldrig bevidst har foretaget ulovlige aktionærlå­n, og min holdning er fortsat, at jeg tager skarp afstand fra det,’ fastslår han.

Ekstra Bladet har efterfølge­nde spurgt, hvilken sag med Skat det drejer sig om, og hvad de 72 millioner er brugt på, men det har Anders Kirk Johansen afvist at kommentere.

Som det fremgår af regnskaber­ne, er forholdene bragt i orden

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark