Ekstra Bladet

VRED PÅ DRABSMANDE­N – OG POLITIET

EMILIES MOR PÅ TV: Helene Meng udtaler sig for første gang, siden datteren Emilie forsvandt og efterfølge­nde blev fundet dræbt. Det sker i en DR- dokumentar i aften

- LINETTE KRØGER JESPERSEN SUNE FISCHER ULRIK BACHMANN linette@ eb.dk fischer@ eb.dk ulba@ eb.dk

Det løb Emilie Mengs mor, Helene, koldt ned ad ryggen, da det gik op for hende, at hendes datter ikke var kommet hjem efter en bytur i Slagelse, og hendes bedste veninde, Sarah, fortalte, at hun var gået alene hjem fra Korsør Station klokken fire om morgenen.

– Instinktiv­t ved jeg, at der er noget fuldstændi­g galt, siger Helene Meng i dokumentar­en ’ Emilie Meng – en efterforsk­ning går galt’, som bliver sendt på DR1 i aften. Her står moderen for første gang frem.

Så kan jeg kun sidde og tænke på alt det andet, de ikke har gjort

Siden er hendes bange anelser blevet til det værste mareridt, efter at den 17årige gymnasieel­ev blev fundet myrdet i et vandhul i Borup, seks måneder efter at hun forsvandt sporløst 10. juli 2016.

Hun martres af billeder af datteren, der kommer gående på en sti og bliver overfaldet, uden at der er nogen til at hjælpe hende.

– Det der med, at der er nogen, der har gjort ens barn fortræd ... Der er nogen bevidst, der har slået mit barn ihjel ... Den der ondskab er noget af det, jeg har rigtig rigtig svært ved at være i, siger Helene Meng i programmet.

Meget vrede

Hun fremstår porøs og dybt mærket af den ubegribeli­ge sorg og uvished, der har været konstant i hendes liv i tre år, men også med en vrede over den mand, der har ødelagt Emilies og hendes næres liv, og en indignatio­n over politiet.

– Der er rigtig meget vrede. Selvfølgel­ig først og fremmest ham, som har gjort det her, har ødelagt Emilies liv og vores liv. Og selvfølgel­ig sekundært politiet også, fordi de i den grad har sløset med det her. Han kunne måske være fundet i dag, hvis de havde gjort deres arbejde ordentligt, siger moderen.

I programmet vises billeder af Emilie Meng, blandt andet i timerne op til, at hun forsvandt. Hun smiler til kameraet. Men på vej hjem i toget blev hun ked af nogle beskeder fra en fyr, der gjorde det forbi.

I Korsør ville hun gå alene hjem i stedet for at køre med i en taxa, fortæller veninden Sarah Midling i programmet.

Dybt bekymrende

Helene Meng er vred over, at politiet ikke tog Emilies forsvinden alvorligt fra starten. Hun sætter ord som ’ grotesk’ på sine tanker om, at politiet eksempelvi­s ikke har nået at indhente nogle optagelser fra en video- overvågnin­g, før de er blevet slettet efter 30 dage.

Han kunne måske være fundet i dag, hvis de havde gjort deres arbejde ordentligt

– Jeg synes, at det er dybt bekymrende. Noget, der er så åbenlyst, det har de ikke gjort. Så kan jeg kun sidde og tænke på alt det andet, de ikke har gjort, siger hun.

Første af snit af tre i DRdokument­aren ’ Emilie Meng – en efterforsk­ning går galt’ bliver sendt i aften kl. 20.45 på DR1.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Hvad skete der?
Det var først et halvt år efter hendes forsvinden, at liget af Emilie Meng blev fundet i denne sø 60 kilometer fra Korsør.
FOTO: PER RASMUSSEN Hvad skete der? Det var først et halvt år efter hendes forsvinden, at liget af Emilie Meng blev fundet i denne sø 60 kilometer fra Korsør.
 ?? FOTO: DR ?? Emilie Meng forsvandt 10. juli 2016 sporløst efter en bytur. Hun ville gå cirka tre kilometer hjem.
FOTO: DR Emilie Meng forsvandt 10. juli 2016 sporløst efter en bytur. Hun ville gå cirka tre kilometer hjem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark