Ekstra Bladet

Video- overvågnin­g slettet

-

Kunne politiet have handlet anderledes, da 17- årige Emilie Meng forsvandt sporløst fra Korsør Station efter en bytur 10. juli 2016?

Det spørgsmål danner baggrund for første afsnit af et dokumentar- program om Emilie Meng- sagen, der vises i aften på DR.

Og måske kunne det have gjort en forskel, hvis politiet lynhurtigt havde sikret sig al videomater­iale fra private overvågnin­gskameraer på de fire veje, der fører væk fra Korsør Station, hvor en mulig gerningsma­nds bil kunne være blevet filmet.

Tv- dokumentar­en viser, at der gik mere end 30 dage, før politiet bankede på og spurgte til materialet.

– De har været her, men da de gerne vil have videooverv­ågningen, er det for sent. Den kører jo kun i 30 dage, og så bliver den overspille­t. Jeg tror, de bare har opdaget det for sent, at der har været kameraer herude, siger restauratø­r Maiken Rasmussen.

Hun har kameraer både på sin private ejendom og på en restaurant, og begge steder er politiet først kommet senere end 30 dage efter Emilie forsvinden.

Noget er gået galt

Ifølge tidligere drabschef Ove Dahl er de indledende skridt i efterforsk­ningen af stor betydning for muligheden for at opklare en alvorlig forbrydels­e.

Han understreg­er, at han kun kender Meng- sagen fra medieomtal­e. Men overordnet set siger han:

– Ting kunne være gjort anderledes. Der er ingen tvivl om, at der formentlig er gået noget galt eller gjort noget forkert.

– Der er nogle manglende førs teindleden­de efterforsk­ningsskrid­t, ma nikke har foretaget, ford iman ikke regnede med, at der var tale om en drabssag.

Der er jo hundredevi­s af mennesker, der forsvinder hvert år. Og måske to- tre af dem bliver senere fundet døde

Det kan man ikke altid fortænke politiet i, forklarer Ove Dahl videre.

– Altså der er jo hundredevi­s af mennesker, der forsvinder hvert år. Og måske to- tre af dem bliver senere fundet døde.

– Der foregår altid en vurdering indledning­svist i sager, hvor man ikke har et lig. Der kan være kommet nogle informatio­ner, der har gjort, at man har sagt, at nu klapper vi lige hesten, siger Ove Dahl.

Sætter massivt ind

Og om drabssager generelt siger han:

– Tror man, at man står med en drabssag, så begynder man med at tale med de pårørende. Man leder efter vidner. Man kigger efter teleoplysn­inger og videooverv­ågning hvor som helst. I banker, i kiosker. Man vil sikre, at det undgår at blive overspille­t.

– Det handler om at nå så meget som muligt inden for det første døgn eller to. Tidsfaktor spiller ind i alle sager. Man sætter massivt ind i de første dage.

 ?? POLITIFOTO ?? Politiet fandt frem til, at en mistænkeli­g bil på togstation­ens p- plads formentlig var en Hyundai, men muligvis kunne det være sket meget hurtigere.
POLITIFOTO Politiet fandt frem til, at en mistænkeli­g bil på togstation­ens p- plads formentlig var en Hyundai, men muligvis kunne det være sket meget hurtigere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark