Ekstra Bladet

Pernille Skipper svigter partiets vælgere, hvis ikke hun kræver dokumentat­ion for de fine ord STUERENE

- FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN

ENHEDSLIST­EN er blevet et pænt parti. Man fristes til at sige stuerent.

Op til årsmødet i weekenden fik de 450 delegerede til stor morskab for mange skriftligt besked om, hvordan de skulle opføre sig:

’ Tal pænt. Personangr­eb frabedes. Deltagerne bør holde en god tone med saglige argumenter og afholde sig fra tilråb.’

KAMMERTONE­N blev også holdt i politisk ordfører Pernille Skippers indledende tale. vigtigste af partiets mærHun fremhævede de kesager, men gjorde sig samtidigt stor umage med ikke at formulere krav, der kan støde vennerne i rød blok.

SOM POLITISK kommentato­r Hans □ngell skrev i □kstra Bladet i går:

’ Der var ikke meget revolution i luften. Selv bankdirekt­ørerne, kapitalfon­dene, miljøsvine­ne og landets milliardær­er gik stort set fri. □ller sagt ligeud: Det meste af Skippers tale kunne Mette Frederikse­n og Pia Olsen Dyhr lige så godt have holdt.’ ENHEDSLIST­EN har ellers kun dårlige erfaringer med at agere støttepart­i for en socialdemo­kratisk statsminis­ter.

De fleste på venstreflø­jen har endnu ikke glemt ydmygelser­ne under Helle Thorning- regeringen. Kulmineren­de med, at finansmini­ster Bjarne Corydon i sidste øjeblik løb fra en omfattende skatteafta­le med □nhedsliste­n til fordel for Venstre.

Så sporene skræmmer, skulle man tro.

TILSYNELAD­ENDE dog ikke så meget, at man tøver med at give Mette Frederikse­n mandat til at stå i spidsen for et politisk sporskifte med velfærdslø­ft og et markant grønnere Danmark.

❘kke et ondt ord i den anledning, og det såkaldte forståelse­spapir udstikker da også den rigtige retning.

MEN SKIPPER svigter partiets vælgere, hvis ikke hun uden omsvøb kræver dokumentat­ion for de fine ord.

Hun skal være indpiskere­n, der klart og utvetydigt fortæller Mette Frederikse­n, at det ikke er nok at holde indignered­e taler og sidde på magten bare for at sidde. Der skal handling til her og nu og ikke først engang i fremtiden.

ÅRSMØDET GAV ikke svaret på, om □nhedsliste­n med sine afgørende 13 mandater vil være havkatten i hyttefadet og sørge for, at valgkampen­s mange gyldne løfter til samfundets udsatte ikke ender i diverse syltekrukk­er.

Men måske er det tidligere græsrods- parti blevet så stuerent, at det spejder efter minister taburetter i horisonten?

 ??  ?? Spejder Pernille Skipper mon efter ministerta­buretter i horisonten?
Spejder Pernille Skipper mon efter ministerta­buretter i horisonten?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark