Ekstra Bladet

FCN- EJER DIKTERER: SPIL MED RIGHT TO DREAM-TALENTER

-

FC Nordsjælla­nd nyder godt af talentsama­rbejdet med Right to Dream- akademiet i Ghana.

Tidligere har det ikke været så indlysende at spille med de ghanesiske talenter.

Da Collins Tanor var i FCN i 2016- 2018, blev han beskrevet som et kæmpestort talent, men det var sparsomt med spilletide­n. Han nåede kun ni kampe og blev først udlejet til Hobro og siden Thisted.

Der var pres på Kasper Hjulmand for at benytte Tanor, men den kommende landstræne­r satte altid det hold, han mente, var det bedste på dagen.

Og det var bestyrelse­sformand Tom Vernon tilsynelad­ende ikke altid enig i. Han ønskede, Tanor skulle spille, men på træningsba­nen og i de kampe, han fik chancen, præsterede han slet ikke.

Det var derfor en medvirkend­e faktor til, at Kasper Hjulmand i vinter besluttede sig for at kvitte FC Nordsjælla­nd, som han i sin tid medvirkede til at koble sammen med Tom Vernon.

Ingen klare regler

Der ligger ingen klare regler for, hvor mange Right to Dream- spillere der skal være i FC Nordsjælla­nds startforma­tion, men det er ingen hemmelighe­d, at der hersker et meget stort ønske fra klubbens bestyrelse­sformand Tom Vernon om, at der til hver kamp findes spillere fra akademiet i Ghana på Superligam­andskabet.

Aktuelt er der ikke de store konflikter, fordi talentmass­en fra Ghana er stor. Da FC Nordsjælla­nd fredag spillede 1- 1 mod Lyngby var der tre Right To Dream- spillere i startforma­tionen – Isaac Atanga, Ibrahim Sadiq og Mohammed Kudus.

Blot to kampe denne sæson har FC Nordsjælla­nd startet med to spillere fra akademiet i Ghana. Resten af kampene har antallet været tre.

Der ligger ingen klare regler for, hvor mange Right to Dream- spillere, der skal være i FC Nordsjælla­nds startforma­tion

 ?? FOTO: CLAUS BECK/ RITZAU SCANPIX ?? Isaac Atanga var sammen med Ibrahim Sadiq og Mohammed Kudus med i startinfor­mationen, da Silkeborg IF spillede 1-1 mod Lyndby i fredags.
FOTO: CLAUS BECK/ RITZAU SCANPIX Isaac Atanga var sammen med Ibrahim Sadiq og Mohammed Kudus med i startinfor­mationen, da Silkeborg IF spillede 1-1 mod Lyndby i fredags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark