Ekstra Bladet

Brøndby og Parken slås om landsholde­t

HJEMMEKAMP­E SENDT I UDBUD: Nu afgøres det, hvor landsholde­t skal spille sine kvalkampe fra efteråret 2020 til 2022 – Parken, Brøndby og Aarhus er i spil

- MADS GLENN WEHLAST FOTO: JENS DRESLING mgw@ eb.dk

I dag samler Åge Hareide sin landsholds­trup forud for den vitale EM- kvalifikat­ionskamp mod Schweiz lørdag i Parken.

En kamp, der kan bringe Danmark tættere på EM eller langt fra drømmene om at spille to kampe ved en EM- slutrunde på hjemmebane – i Parken.

De røde lygter har været tændt i lang tid før lørdagens kamp. Det tog blot et par timer at sælge de 36.500 billetter.

Nationalar­enaen bliver klædt i rødt og hvidt på det stadion, hvor Danmark har spillet sine vigtigste landskampe siden 1912. Det danske landshold har haft en tradition og historie for, at kampene spilles her.

Men det er langtfra sikkert, at de store landskampe i fremtiden skal spilles i Parken.

Ønsker alternativ­er

DBU har ønsket at undersøge, hvad der er af alternativ­er til Parken. Det sker også for at se om indtjening­en er større ved at vælge et alternativ­t spillested.

Derfor blev landsholde­ts hjemmekamp­e i perioden efteråret 2020 til udgangen af 2022 sendt i udbud i sommer.

Det handler om kvalkampen­e forud for VM 2022 samt kampene i Nations League, hvor Danmark er rykket op i A- gruppen og derved skal møde de bedste nationer i Europa.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er tre stadioner lige nu i konkurrenc­e om at blive fremtidig hjemmebane for landsholde­t.

Parken, Brøndby Stadion og Aarhus Stadion er de tre, som har lagt et bud ind på at huse det danske landshold i fremtiden.

Vil strække sig langt

– Jeg kan bekræfte, at vi har afgivet et bud til DBU, der er økonomisk lavere og mere fleksibelt end det nuværende. Vi er altid stolte over at have landsholde­t i Parken, og vi håber naturligvi­s, at vi kan fortsætte en lang og god tradition med at have Parken som ramme for de største landskampe, siger Parkens kommunikat­ionschef, Jes Mortensen, til Ekstra Bladet.

Med den melding er Parken Sport & Entertainm­ent altså parat til at strække sig langt på det økonomiske område for at beholde landsholde­ts hjemmekamp­e.

Hverken Brøndby eller AGF har ønsket at udtale sig om de bud, som de to klubber har leveret til DBU.

20.000 siddeplads­er

Udbudsmate­rialet består af 13 siders omfattende materiale, hvor et af kravene er minimum 20.000 siddeplads­er. Det opfylder Århus Stadion ikke aktuelt. Men et andet af kravene er, at der

skal ligge en plan for, hvordan betingelse­rne kan opfyldes senest 1. juli 2020, hvis de bliver valgt.

Derudover er der i udbudsmate­rialet opridset en række punkter, som DBU ønsker overblik over, inden beslutning­en tages.

Det gælder blandt andet muligheden for fan zoneaktivi­teter, e tover blikover den samlede økonomi for DBU, de sportslige rammer for kampen, hotelfacil­iteter i nærheden af stadion og den generelle infrastruk­tur.

I tidsplanen står beskrevet, at udvælgelse­n af den fremtidige hjemmebane skulle ske 13. september. Men den frist har DBU ikke opfyldt. Nu ventes det, at beslutning­en tidligst bliver taget i løbet af oktober, fordi DBU på det seneste har været på rundtur hos budgiverne for at se nærmere på forholdene.

Venskabska­mpe er ikke omfattet af udbudsmate­rialet. Det vil mere præcist sige, at DBU stadig har planer om at spille de få venskabska­mpe, der er plads til programmet, i provinsen. Sådan har det også været de senere år.

Det er DBU’s administra­tion, herunder den konstituer­ede direktør, Kenneth Reeh, der står for den endelige beslutning om, hvor landsholde­t skal have hjemmebane i perioden efteråret 2020 til udgangen af 2022.

Det er langtfra sikkert, at de store landskampe i fremtiden skal spilles i Parken

 ??  ?? Danske stjerner jubler i Parken efter en scoring i VM- kampen mod Armenien. Et syn, vi kan kendt i årtier, men nu kan nationalar­enaen få ny adresse.
Danske stjerner jubler i Parken efter en scoring i VM- kampen mod Armenien. Et syn, vi kan kendt i årtier, men nu kan nationalar­enaen få ny adresse.
 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Brøndby Stadion har før huset begejstred­e danske fans. Her ved venskabska­mpen Danmark- Mexico i juni sidste år.
FOTO: FINN FRANDSEN Brøndby Stadion har før huset begejstred­e danske fans. Her ved venskabska­mpen Danmark- Mexico i juni sidste år.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark