Ekstra Bladet

TAKTISK MESTERSTYK­KE

- MADS GLENN WEHLAST TROELS CHRISTENSE­N Mgw@ eb.dk, tch@ eb.dk

1- 0 Simon Hedlund ( 6)

2-0 Kamil Wilczek ( 23)

2-1 Andreas Maxsø ( 30/selvmål) 3-1 Kamil Wilczek ( 76) ----------------------------Tre forskellig­e formatione­r i de tre seneste kampe. Der er dem, der vil påstå, at Niels Frederikse­n har famlet en smule, før han kom frem til sin 3- 5- 2 opstilling mod FC København.

Men til gengæld lignede det også et taktisk mesterstyk­ke fra Brøndby- træneren.

For ikke nok med, at Frederikse­n historisk fik sin første Superliga- sejr over Ståle Solbakken. Han fik også lukket ned for FCK’s fremadstor­mende backs, der ikke kom til at slå mange indlæg. Og nok så vigtigt fungerede tremands- forsvaret upåklageli­gt.

Det blev en sejr, der ikke kun lettede presset på cheftræner­en, men også viste, at Brøndby har et topniveau helt på linje med FCK og FCM på de gode dage. Alle løftede i flok

På mange måder var det et Brøndby- mandskab, der ikke var til at kende fra sorte september, hvor næsten alt gik galt.

Fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen har påstået, at Brøndby kan konkurrere mod FCK i enkeltståe­nde kampe. Og det beviste spillerne i sandhed på Brøndby Stadion.

Brøndby var en kollektiv enhed, der løftede i fællesskab. Defensiven blev ikke kun stabiliser­et med tre stoppere. Det havde også stor betydning, at Brøndby spillede med to på den defensive midtbane – Josip Radosevic og Dominik Kaiser. De var med til at sørge for, at FCK var tamme og stort set ikke blev farlige.

Nu kan man påstå, at Niels Frederikse­n var længe om at gå væk fra sin 4- 3- 3

For mig er systemet ikke det vigtigste. Det handler om fleksibili­teten og måden, vi spiller på

opstilling, fordi Brøndby reelt kun har to friske kantspille­re i truppen. Men han nåede trods alt til en anden taktisk formation i tide. Stærke stoppere

Nu har Brøndby- træneren fået set, at 3- 5- 2 måske ikke er den værste formation for fremtiden, når der nu også er fire store, fysisk stærke stoppere i truppen.

– Fodbold på det her niveau handler om at vinde. Og det trængte vi til for at hænge på i toppen og hale ind på FCK, forklarer Niels Frederikse­n og uddyber:

– Vi gav mange chancer væk mod både Esbjerg og Sønderjysk­E. Det skete slet ikke mod FCK. Jeg er rigtig godt tilfreds med mine tre stoppere. De er stærke, og samtidig var det godt at se, at både Anthony Jung og Kevin Mensah var meget fremadrett­ede i deres spil.

– Sejren her er vigtig for os, fordi vi ikke har været tilfredse med hverken præstation­erne eller resultater­ne i de seneste kampe, pointerer han.

Selv om Brøndby fik den

blot anden sejr i de seneste seks kampe, var det ikke alt, hvad Niels Frederikse­n så, han var tilfreds med.

– Der er flere ting, vi skal arbejde med, når vi har bolden. Vi skal være bedre med bolden, mener han.

3- 5- 2 var en stor succes mod FCK, men der er ikke garanti for, at Brøndby også i fremtiden spiller den formation.

– For mig er systemet ikke det vigtigste. Det handler om fleksibili­teten og måden, vi spiller på. Nu har jeg i hvert fald fået set, at vi kan spille forskellig­e systemer. Og det synes jeg er positivt, fastslår han.

For anfører og topscorer Kamil Wilczek har skiftet til to angribere haft en effekt. For på det seneste er han ikke kommet frem til særlig meget. Han er heller ikke blevet serviceret af medspiller­ne. Men det har hjulpet på hans spil med en fast makker – Simon Hedlund. Mod FCK spillede Brøndby med to angribere, der supplerede hinanden fortræffel­igt.

FREMGANG: – Jeg var godt tilfreds med det, vores nye tremands- forsvar leverede, men spillemæss­igt er der plads til forbedring, siger Niels Frederikse­n

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kampafgøre­nde
FCK’s Rasmus Falk blev vist ud, da han med højt løftet støvle ramte Brøndbys Dominik Kaiser i hovedet.
FOTO: LARS POULSEN Kampafgøre­nde FCK’s Rasmus Falk blev vist ud, da han med højt løftet støvle ramte Brøndbys Dominik Kaiser i hovedet.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kamil Wilczek og Simon Hedlund stod for Brøndbys mål i derbyet.
FOTO: LARS POULSEN Kamil Wilczek og Simon Hedlund stod for Brøndbys mål i derbyet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark