Ekstra Bladet

Karrierens største afbrænder

Men Johan Absalonsen kunne alligevel juble og smile stort efter kampen

- ALLAN PEDERSEN alpe@ eb.dk

343 kampe står der på cvet. Og debut ´ en skriver sig helt tilbage til 2003.

Men hukommelse­n fejler ikke noget. Johan Absalonsen behøvede i hvert fald kun få sekunders betænkning­stid, inden indrømmels­en kom:

– Ja, det må være karrierens største afbrænder. Umiddelbar­t kan jeg i hvert fald ikke komme i tanke om andre af samme kaliber ...

Sønderjysk­E- kaptajnen kunne sige det med et skævt smil.

For et par holdkammer­ater var mere effektive, da de fik scoringsmu­ligheder i 2. halvleg. Og derfor endte en kold dag i det vestjyske trods kaptajnens fadæse med sønderjysk sejrssang og masser af jubel.

Retningen mod det blev reelt sat fra start.

Bange for tackling

Men led et alvorligt knæk, da rutinerede Absalonsen serverede sin giga- afbrænder allerede efter syv minutter. Midt foran mål blev han spillet fri af Mart Lieder – og skulle blot skubbe bolden over mållinjen.

Men han gjorde noget, der faktisk så sværere ud udefra – nemlig sende den over mål.

– Der kom en Esbjergspi­ller glidende, og jeg blev nok lidt bange for at blive ramt af ham. Derfor ville jeg løfte bolden lidt. Men det blev altså for meget. Heldigvis kom det ikke til at koste noget pointmæssi­gt. Derfor er det ikke så svært at komme videre, sagde ’synderen’ med et smil.

Han indrømmede samtidig blankt, at glæden var ekstra stor, da først Mart Lieder og siden Stefan Gartenmann sørgede for de to scoringer, der lagde grunden til 2- 1- sejren.

For dårligt

– Vi havde jo allerede i 1. halvleg flere store chancer. Så det er selvfølgel­ig en kamp, som vi skal vinde, sagde han, der samtidig var enig i, at det var helt unødvendig­t, at sejren kom i fare til slut. Og meget kunne ære gået anderledes, hvis Esbjerg allerede havde fået reduceret, da Joni Kauko misbrugte et straffespa­rk et kvarter før tid.

– Det er for dårligt af os. Der er ingen grund til at lukke dem ind i kampen. Men det hænger nok sammen med, at vi spillede så mange kampe i træk uden at vinde. Derfor vakler vi stadig lidt på nogle områder, sagde Absalonsen.

– Givet er dog, at sejre giver selvtillid. Så jeg tror på, at det er en svaghed, som vi får lukket ned i de kommende kampe. For mange andre ting er begyndt at fungere rigtig godt for os, fastslog anføreren.

Målscorere­n til 2- 0 Stefan Gartenmann var på linje med Absalonsen.

– Vi skal lære at gøre arbejdet færdigt. Men denne kamp bekræftede, at vi er på ret vej.

Det er for dårligt af os. Der er ingen grund til at lukke dem ind i kampen

 ?? FOTO: JOHN RANDERIS/ RITZAU SCANPIX ?? – Vi havde jo allerede i 1. halvleg flere store chancer. Så det er selvfølgel­ig en kamp, som vi skal vinde, sagde Johan Absalonsen, der her må se Esbjergs Rodolph Austin sparke bolden væk.
FOTO: JOHN RANDERIS/ RITZAU SCANPIX – Vi havde jo allerede i 1. halvleg flere store chancer. Så det er selvfølgel­ig en kamp, som vi skal vinde, sagde Johan Absalonsen, der her må se Esbjergs Rodolph Austin sparke bolden væk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark