Ekstra Bladet

SIKKERHEDS­NET I MILLIONKLA­SSEN TIL NEDRYKKERE

-

Den rekordstor­e tv- aftale, der træder i kraft fra sommeren 2021, bliver på ingen måde kun til gavn for klubberne i landets bedste række.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan omkring 55 millioner kroner bliver sendt videre til 1. division – en stigning på 50 procent.

En sideeffekt af fordelings­aftalen mellem topklubber­ne er også, at risikoen for nedrykkern­e bliver mindsket.

Degraderin­g fra Superligae­n vil fremover blive afbødet af en økonomisk faldskærm – et minimumsbe­løb på seks millioner kroner.

I ånden bliver nedrykkern­e dermed tildelt et beløb, der udligner de penge, der mistes ved nedrykning.

Under den 14- holdsstruk­tur, der droppes nu, har de to nederst placerede mandskaber fordelt omkring 18 mio. kr., og det er i princippet de penge, der kanalisere­s ned.

Anciennite­t belønnes

Aftalen tilgodeser i særdeleshe­d klubber med mange sæsoner i Superligae­n. Anciennite­t bliver nemlig belønnet, hvilket betyder, at et hold, der rykker ud efter seks sæsoner i træk i Superligae­n, vil få yderligere tre mio. kr., så faldskærme­n i sådan et tilfælde bliver ni mio. kr.

Det har gennem årene været forbundet med voldsomme økonomiske konsekvens­er for klubber at rykke ned fra Superligae­n.

Færre konkurser

Hvert år flyder det med alvorlige historier om klubber, der må ud i kæmpe nedskæring­er for at afbøde de mistede indtægter efter nedrykning.

Faldskærme­n giver klubber længere tid til at tilpasse sig den nye situation i 1. division og dermed afværge risikoen for flere konkurser i dansk fodbold.

Degraderin­g fra Superligae­n vil fremover blive afbødet af en økonomisk faldskærm

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Vejle Boldklub røg ud af Superligae­n efter bare én sæson. Økonomisk ville det have været lettere med den nye tv-aftale.
FOTO: ANITA GRAVERSEN Vejle Boldklub røg ud af Superligae­n efter bare én sæson. Økonomisk ville det have været lettere med den nye tv-aftale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark