Ekstra Bladet

JEG ER STOLT

Leon Madsen sikrede sig en VM- sølvmedalj­e i speedway og hentede sin tredje grandprix- sejr i sæsonen

- Ritzau

Den danske speedwayst­jerne Leon Madsen leverede en perfekt afslutning på sæsonen i VM- serien lørdag aften.

Her hentede den 31- årige dansker hele 21 point i det sidste grandprix i polske Torun, og det rakte til sæsonens tredje grandprixs­ejr samt en samlet VMsølvmeda­lje.

– Det var en super aften at slutte en kanonsæson af på, og det giver optimisme til næste sæson, hvor jeg håber at komme tilbage uden skader og kunne gøre nogle få ting bedre og kæmpe med om VM- titlen, siger Leon Madsen.

God debutsæson

Han gik ind til det sidste grandprix med ni point op til polske Bartosz Zmarzlik i den samlede stilling, og han hentede hele syv point ind på polakken, der dog endte som verdensmes­ter.

Med tre sejre og en samlet sølvmedalj­e i en debutsæson, hvor skader i ankel og ryg har generet danskeren, kunne han med rette være tilfreds med præstation­en.

– Jeg er superglad og stolt over at kunne kalde mig vic e verdensmes­ter eftermin førs tesæson–også med tanke på de skader, jeg fik halvvejs igennem sæsonen.

– Jeg er stolt over, at jeg kunne kæmpe videre trods smerter, og jeg er glad for at have fået dansk speedway tilbage på verdenskor­tet. Det er rigtig fedt, siger Leon Madsen.

Han sluttede med 130 point efter at have ført serien i store dele af sæsonen.

Emil Sayfutdino­v tog bronze med 126 point, mens rutinerede Niels- Kristian Iversen sluttede som nummer ti samlet efter sin tredjeplad­s i finalen lørdag.

Iversen har dog allerede kvalificer­et sig til næste års VM- serie.

Vandt alle sine starter

Lørdag tog Leon Madsen rub og stub og vandt alle sine starter frem mod finalen, som han også vandt.

Han vidste godt, at det ville være næsten umuligt at blive verdensmes­ter i Torun, medmindre at Zmarzlik gik helt ned.

– Jeg håbede, at jeg kunne vinde en sølvmedalj­e. Jeg vidste godt, at Bartosz skulle have en dårlig aften, hvis jeg skulle være verdensmes­ter, så det tænkte jeg ikke så meget på. Jeg tænkte mere på at køre efter sølvet, som jeg kunne gøre noget ved, siger Leon Madsen.

Han skal opereres i anklen, og så afventer han, om ryggen kan behandles uden operation, eller om han tvinges under kniven igen.

– I dag ( lørdag, red.) og i Cardiff kunne jeg køre uden indsprøjtn­inger i min ankel og med færre smerter, og det var tydeligt at se, at jeg kunne køre mere frit og levere bedre.

Jeg er glad for at have fået dansk speedway tilbage på verdenskor­tet

Jeg håber at komme tilbage uden skader og kunne kæmpe med om VM- titlen

 ?? FOTO: JAREK PABIJAN ?? – Jeg er superglad og stolt over at kunne kalde mig viceverden­smester efter min første sæson, siger Leon Madsen.
FOTO: JAREK PABIJAN – Jeg er superglad og stolt over at kunne kalde mig viceverden­smester efter min første sæson, siger Leon Madsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark