Ekstra Bladet

Vi ønsker massiv overvågnin­g

METTE F. OM REGERINGEN­S SIKKERHEDS­PAKKE:

-

Statsminis­ter Mette Frederikse­n ( S) gør det i et interview med Berlingske klart, at regeringen vil lægge op til en massivt øget overvågnin­g i det danske samfund.

Torsdag fremlægger regeringen en såkaldt sikkerheds­pakke.

Den er blandt andet en konsekvens af sommerens eksplosion­er i København.

Konkret vil regeringen foreslå, at politiet skal opsætte ’markant mere tvovervågn­ing’ i form af 300 flere kameraer. Politiet skal kunne sætte kameraerne op på eget initiativ i hele landet.

Samtidig skal muligheder­ne for at overvåge eksempelvi­s offentlige bygninger udvides, hvis det står til regeringen.

I dag må man ikke overvåge de frit tilgængeli­ge områder, hvor der er almindelig færdsel.

Det vil statsminis­teren dog lave om på, så myndighede­rne ’kan overvåge bredere og ikke kun snævert’.

Samlet set er der tale om et meget stort skridt, som øger overvågnin­gen i Danmark, mener statsminis­teren.

– Vi går ret langt nu med en massiv udvidelse af overvågnin­g, fordi det har vist sig at være et meget effektivt redskab, siger Mette Frederikse­n til Berlingske.

Grænsen mod Sverige

Ud over øget overvågnin­g vil sikkerheds­pakken indeholde forslag om øget straf for besiddelse af sprængstof­fer, ’ bedre’ beskyttels­e af grænsen mod Sverige og udvidede efterforsk­ningsmulig­heder.

Det markante udspil skyldes ifølge statsminis­ter Mette Frederikse­n, at en hård kerne af forhærdede kriminelle er stadigt mere voldsparat­e.

Hun henviser til, at der i år har været 13 eksplosion­er i København.

Samtidig er 180 bandemedle­mmer i årets første syv måneder idømt 258 års fængsel for 845 lovovertræ­delser.

– Det er ikke noget, der kommer til at gå væk, og derfor er vi nødt til at tage nogle drastiske skridt, siger Mette Frederikse­n til Berlingske.

Statsminis­teren er forberedt på, at et forslag om at øge overvågnin­gen i Danmark vil blive et varmt debatemne i Folketinge­t.

– Jeg håber så, at Folketinge­t vil lave en vurdering af hele situatione­n og ikke kun forholde sig til det her med udgangspun­kt i spørgsmål om frihedsret­tigheder og retten til privatliv. For jeg mener, at vores befolkning har fortjent, at vi forholder os til den nye form for kriminalit­et.

Radikale tager afstand

Radikale Venstre tager stærkt afstand fra statsminis­terens forslag om ’ massivt’ øget overvågnin­g i det danske samfund. Det fortæller partiets retsordfør­er, Kristian Hegaard .

– Vi tager stærkt afstand fra den massive udrulning af den her masseoverv­ågning. Situatione­n er alvorlig, men vi skal ikke løse virkelige problemer ved at skabe falsk tryghed, siger Kristian Hegaard.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Regeringen vil foreslå, at politiet skal opsætte ’ markant mere tv- overvågnin­g’ i form af 300 flere kameraer.
FOTO: JENS DRESLING Regeringen vil foreslå, at politiet skal opsætte ’ markant mere tv- overvågnin­g’ i form af 300 flere kameraer.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den øgede overvågnin­g er en konsekvens af sommerens eksplosion­er i København – her ved Skattestyr­elsen.
FOTO: JENS DRESLING Den øgede overvågnin­g er en konsekvens af sommerens eksplosion­er i København – her ved Skattestyr­elsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark