Ekstra Bladet

TILTALT I KÆMPE SVINDELSAG ER DØD

ANKLAGET FOR SAMARBEJDE MED HESALIGHT: En tidligere bogholder i det konkursram­te lysselskab Hesalight var tiltalt af politiet for grov momssvinde­l

- NICOLAJ VORRE nicolaj.vorre@ eb.dk

Skandalen om det konkursram­te lysselskab Hesalight fra Roskilde er blevet ramt af et dødsfald.

En tidligere bogholder i selskabet stod foran en retssag, hvor Bagmandspo­litiet krævede ham idømt fængsel og en bøde på 17 mio. kr. for momssvig ’ af særligt grov karakter’. Men flere kilder oplyser nu til Ekstra Bladet, at den tiltalte er død.

Oplysninge­rne bekræftes af hans forsvarsad­vokat, Rune Wiborg fra Stage Advokatfir­ma.

– Det er korrekt, at han er død. Men jeg har ikke yderligere kommentare­r, siger advokaten.

Anklaget for at snyde Skat

Bagmandspo­litiet havde anklaget den afdøde bogholder for at have samarbejde­t med Hesalights tidligere direktør og ejer, Lars Nørholt, om den påståede momssvinde­l.

De skulle angiveligt have sørget for, at lysselskab­et i månederne op til sin konkurs i efteråret 2016 uberettige­t modtog et stort millionbel­øb fra Skat i såkaldt momsrefusi­on.

I januar blev Lars Nørholt af Byretten i Roskilde dømt skyldig i momssvinde­l for 15 mio. kr. Samme dag blev han også fundet skyldig i bedrageri, dokumentfa­lsk, mandatsvig og skyldnersv­ig. Han blev

Der kan du bare bruge mig som syndebuk. Og så kan vi opskrive med et eller andet kæmpe momsbeløb og sige ’åh, det var sgu en fejl’

samlet dømt for svindel for mere end 400 mio. kr. og straffet med ubetinget fængsel i syv år.

Dommen ankede han dog på stedet til landsrette­n, og han er derfor på fri fod.

Aflyttede telefonsam­taler

Under byretssage­n blev der afspillet flere telefonsam­taler mellem Lars Nørholt og den afdøde bogholder, som politiet havde lyttet med på.

Her talte de to om at have ’ en forklaring klar’, hvis nogen skulle opdage, at Hesalight havde krævet alt for mange penge fra Skat i momsrefusi­on.

Barndomsve­nner

– Der kan du bare bruge mig som syndebuk. Og så kan vi opskrive med et eller andet kæmpe momsbeløb og sige ’ åh, det var sgu en fejl’, sagde bogholdere­n i telefonsam­talen med sin chef, som i øvrigt også var hans barndomska­mmerat.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark