Ekstra Bladet

Er DF blevet klimapopul­ister?

-

DET ÆRGRER MIG, at DF’s sunde skepsis over for tidens klimapopul­isme er væk. I modsætning til Pia Kjærsgaard tør Kristian Thulesen Dahl ikke tale ’ klimatosse­rne’ midt imod.

Først meldte DF i september ud, at vi nu også skal til at finansiere klimapolit­ikken i fattige lande igennem vores udviklings­politik. 16,6 milliarder bruger vi hvert år på ulandsbist­and, og halvdelen af det beløb mener DF åbenbart, at vi frit kan øremærke til klimatilta­g i verdens fattigste lande.

Men her stoppede det ikke. Nu har DF ombestemt sig i spørgsmåle­t om en reduktion på 70 procent af Danmarks CO2-udslip inden 2030. Det er ellers netop den slags overbudspo­litik, som DF i valgkampen advarede imod.

Jeg synes, det er urimeligt over for den danske befolkning at ville bruge mere end otte milliarder danske skattekron­er om året på klimatilta­g i fremmede lande oven i de milliarder, som klimaloven kommer til at koste vores samfund.

DEN SORGLØSE OMGANG med danskernes penge bør høre op.

Forskning viser, at ulandsbist­and i bedste fald er spild af skattekron­er og i værste fald er direkte skadelig for modtagerla­ndene. Derfor vil vi i Nye Borgerlige fjerne den del af udviklings­bistanden, som ikke går direkte til nødhjælp. Og de mange milliarder, der spares, skal naturligvi­s tilbage til de danske familier.

Ifølge DF er formålet med det nye udspil at forhindre, at klimaflygt­ninge kommer hertil. Men der er intet bevis på, at klimatilta­g i nærområder­ne vil forhindre flygtninge og migranter i at komme til Danmark.

DER ER TIL GENGÆLD meget, der taler for, at migrant- strømmen mod Danmark vil fortsætte, så længe EU ikke er villig til at forsvare egne grænser mod migranter, og så længe det er muligt for enhver at møde op ved den danske grænse og søge spontan asyl. Dels fordi et liv på offentlig forsørgels­e i Danmark med finansiere­t uddannelse og sundhed er langt mere attraktivt end et liv i en fattig nordafrika­nsk landsby. Og dels fordi Afrikas befolkning, ifølge FN, står til at vokse med mindst en milliard mennesker frem mod 2050. Alt dette ved DF naturligvi­s. De ved selvfølgel­ig også, at det ikke gavner klimaet, når et lille land som Danmark går enegang. Danmarks CO2- udledning svarer til en promille af den globale udledning.

Så når de tilslutter sig et mål om at reducere udslippet med 70 procent – altså 40 procentpoi­nt mere end stort set alle andre lande i EU – på få år, så køber de sig til medietid for en meget høj pris.

I NYE BORGERLIGE har vi valgt at stå uden for aftalen om en klimalov.

Vi ønsker at sænke afgifterne på el og gøre det billigere for danske familier at vælge bæredygtig­e løsninger til. Vi vil fjerne snærende regler og afgifter, der forhindrer dansk landbrug og dansk erhverv i at producere mere bæredygtig­t. Vi mener, at der skal afsættes flere offentlige midler til forskning. Og så skal det igen være muligt at få offentlig støtte til at forske i kernekraft.

Men at udsætte danske familier, danske arbejdspla­dser og danske virksomhed­er for en større byrde, end de øvrige lande i EU skal bære, vil svække dansk økonomi.

Og at sende danske skattekron­er efter klimatilta­g i lande, hvor mennesker kæmper for at overleve selv de mest banale sygdomme, er et vanvittigt spild af danskernes penge.

JEG TROR ÆRLIG TALT, at mange DF’ere er enige i det meste af ovenståend­e, men at partiet har erkendt, at der er stemmer i de mange mennesker, som lader følelser gå forud for fornuft.

Det efterlader mig med spørgsmåle­t: Er DF blevet klimapopul­ister?

Forskning viser, at ulandsbist­and i bedste fald er spild af skattekron­er og i værste fald er direkte skadelig for modtagerla­ndene

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? ’ DF’s sunde skepsis over for tidens klimapopul­isme er væk. I modsætning til Pia Kjærsgaard tør Thulesen Dahl ikke tale ’ klimatosse­rne’ midt imod’, skriver Pernille Vermund.
FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ’ DF’s sunde skepsis over for tidens klimapopul­isme er væk. I modsætning til Pia Kjærsgaard tør Thulesen Dahl ikke tale ’ klimatosse­rne’ midt imod’, skriver Pernille Vermund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark