Ekstra Bladet

DBU går med flytteplan­er

-

Siden 1. januar 2005 har DBU haft til huse på DBU Allé i Brøndby.

Men det slutter måske snart.

DBU er i hvert fald gået i gang med overvejels­erne om at flytte, fordi Fodboldens Hus ikke opfylder kravene til organisati­onen på længere sigt.

– Vi overvejer at flytte til et mere moderne domicil, fordi vi måske gerne vil have mulighed for at få en fodboldmæs­sig større sammenhæng med flere baner. Det er helt udelukket her. Samtidig er vi i de nuværende lokaler udfordret på kontordele­n.

– Vi føler os lidt låste her, fordi vi bor i fire længer, forklarer DBU’s konstituer­ede direktør, Kenneth Reeh og slår fast:

– Men vi flytter ikke om et halvt år, men til den tid forventer jeg vi er helt afklaret med, hvad der kommer til at ske, fastslår han.

Flere muligheder til et fremtidigt domicil er i spil for DBU.

– Vi har allerede haft en dialog med Brøndby Kommune og er meget glade for at bo her.

– Men Odense kan også blive interessan­t, fordi der kommer et helt videnscent­er i forbindels­e med Syddansk Universite­t. Andre steder er også i spil, og den her beslutning bliver til sin tid truffet af bestyrelse­n. Vi skal være grundige i den proces, der nu venter os, pointerer Kenneth Reeh.

Brøndby kæmper

Kent Magelund, borgmester i Brøndby, vil kæmpe for at beholde DBU i kommunen.

Han ser en flytning af DBU til Sportsbyen, hvor både DIF og Team Danmark i dag bor som en optimal løsning.

– Det vil glæde os meget, hvis DBU bliver boende i kommunen. Men vi er også klar over, at Brøndby er i konkurrenc­e med andre om at huse DBU i fremtiden, siger Brøndbys borgmester Kent Magelund til Ekstra Bladet.

DBU betalte i sin tid 32 millioner kroner for de 5600 kvadratmet­er, som blev benævnt Fodboldens Hus i Brøndby med placering på DBU Allé. Her har Divisionsf­oreningen i fodbold også til huse.

Det er Kenneth Reehs håb, at Divisionsf­oreningen kommer til at flytte med, hvis DBU i løbet af det kommende halve år beslutter sig for at finde noget nyt.

mgw

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark