Ekstra Bladet

Vil sende millioner af flygtninge til Europa

-

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, advarer EU om, at han vil lade 3,6 millioner syriske flygtninge i hans land strømme til Europa, hvis europæerne fortsætter med at kritisere den tyrkiske offensiv i det nordlige Syrien.

De kurdiske ledere og deres militser omtales konsekvent af Tyrkiet som terroriste­r

Det sagde han i en tale til sit islamiske parti, AKP.

– Hallo Europa, vågn op. Jeg siger det igen: Hvis I forsøger at betegne vores operation som en invasion, så er vores opgave enkel: Vi vil åbne portene og sende 3,6 millioner migranter hen til jer, sagde han.

Tyrkiets hær krydsede onsdag grænsen til Syrien og trængte ind i det nordøstlig­e Syrien. Med to formål ifølge den tyrkiske regering.

109 dræbt

Det ene er at etablere en sikker zone i en korridor, så flygtninge kan vende hjem til Syrien. Det andet er at nedkæmpe kurdere, der kontroller­er det nordøstlig­e Syrien. De kurdiske ledere og deres militser omtales konsekvent af Tyrkiet som terroriste­r.

Ifølge Erdogan er 109 ’ terroriste­r’ dræbt under den militære operation frem til torsdag eftermidda­g.

– Med Guds hjælp så vil vi knuse disse slangehove­der hurtigt, sagde han.

Flygtet fra borgerkrig

Der opholder sig i dag 3,6 millioner flygtninge i Tyrkiet, der er flygtet fra borgerkrig­en i Syrien.

Flere hundredtus­inder flygtede frem til 2016 videre til Europa. Samme år indgik EU en aftale med Tyrkiet om at holde flygtninge­ne væk fra Europa til gengæld for seks milliarder euro og et løfte om, at tyrkiske borgere kan rejse til Europa uden visum.

– I har aldrig været oprigtige, sagde Erdogan i går.

/ritzau/AFP

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Vi vil åbne portene og sende 3,6 millioner migranter hen til jer, sagde Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan i går.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Vi vil åbne portene og sende 3,6 millioner migranter hen til jer, sagde Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark