Ekstra Bladet

Ord rækker ikke, Danmark skal handle

- Politisk ordfører, Radikale Venstre Læs mere på ekstrablad­et.dk/opinionen Sofie Carsten Nielsen

velgørende at høre både Venstre DET ER og socialdemo­kraterne stå last og brast med kurderne i YPG, som har hjulpet os i kampen mod ISIL. Helt forrest i kampen har de været. Risikeret alt.

svigtet så grufuldt af OG NU BLIVER DE

Trump, der har trukket de amerikansk­e styrker ud, vel vidende at det åbner for Tyrkiets forfærdeli­ge angreb på kurderne. De er fanget mellem Tyrkiet og

ISIL. Det er ubærligt.

reagere hurtigt og EU BØR skarpt, og det kan og bør Danmark og den danske regering selvfølgel­ig skubbe på for. Men der er også ting, vi kan gøre selv.

STÆRKE, men også takFOR ORDENE ER nemmelige. Er Venstre og socialdemo­kraterne klar til faktisk at gøre noget for de kurdere, der i bogstaveli­gste forstand de facto udkæmpede slagene på jorden for os, så vi selv slap og kunne hjælpe uden at sætte boots on the ground?

hjælpe de civile flygtninVI­L PARTIERNE ge, der nu drives på flugt? De kan næppe dækkes ind under EU’s aftale med Tyrkiet. Det er jo Tyrkiet, der er årsagen til flugten.

i det ELLER VIL PARTIERNE mindste gøre det eneste anstændige? At håndtere de danske kriminelle fremmedkri­gere på retsstaten­s grund frem for blot at håbe, at problemet går væk i en flygtninge­lejr i Syrien, som nu kommer nærmere og nærmere tyrkernes kugleregn.

Når ord ikke rækker, bør man række efter de handlinger, man kan

fortsat nej? Men kunne de så i ER SVARET det mindste ikke tage de sagesløse danske børn, der sidder i al- Hol- lejren hjem i sikkerhed? Er det ikke det allerminds­te, man med anstændigh­eden i behold og den moralske fane højt hævet som minimum bør gøre?

de store ord at forblive ELLERS RISIKERER netop det: store ord. Når ord ikke rækker, bør man række efter de handlinger, man kan. Danmark kan faktisk hjælpe.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Civile på flugt fra tyrkernes bombardeme­nter i det nordøstlig­e Syrien.
FOTO: RITZAU SCANPIX Civile på flugt fra tyrkernes bombardeme­nter i det nordøstlig­e Syrien.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark