Ekstra Bladet

Datomærker­ne ændres

- CHRISTIAN KLOSTER kloster@ eb.dk

’ I 1960' erne fik Vera og Sigurd Mou en god idé, som har spredt varme om middagsbor­dene i de danske hjem,’ praler Tulip på hjemmeside­n for de klassiske Mou- supper.

Men Tulip har begået en brøler, der også spreder forvirring i de danske hjem. Fødevaregi­ganten har tilsynelad­ende indført et helt nyt og meget besynderli­gt datoformat.

Er de for gamle

’ Der er rigtig mange Mousupper på tilbud i min lokale Føtex i øjeblikket. Problemet er bare, at holdbarhed­sdatoen på supperne ikke er læselige. I hvert fald kan man ikke se, hvilket år de er holdbare til’, skriver læseren Emil Trankjær til Ekstra Bladet.

’ Jeg vedlægger to billeder, så I kan se hvordan holdbarhed­sdatoen er kryptisk camouflere­t. Nu ved jeg reelt ikke, om mine supper er for gamle eller ej,’ fortsætter Emil, der til dagligt arbejder som postbud på Østerbro, København.

Ekstra Bladet har anmodet Tulip om at opklare datomystik­ken.

’ Det er såmænd ikke så mystisk. Datoen skal læses DD. MM. YY – nummeret til sidst efter bindestreg­en er et lot- nummer for bedre sporbarhed,’ svarer Tulips kommunikat­ionsansvar­lige Michael Ravn.

Skifter til bogstav

’ Vi er blevet gjort bekendt med, at det kan misforstås, når lot-nummeret er et tal, og vi har derfor valgt at skifte til et bogstav i stedet for et tal.’ fortsætter han.

’ Altså bliver f. eks. 06.06.20- 5 nu skrevet som 06.06.20- E, og 20.08.20- 1 bliver skrevet som 20.08.20- A,’ forklarer Ravn, der ikke mener, at der kan koges meget suppe på den historie.

’ Vidste ikke, at agurkesæso­nen strakte sig helt ind i oktober :-)’ skriver han

Ekstra Blader ringer til Emil, som er opløftet.

– Fabelagtig­t at få det opklaret og ændret. Min kæreste troede, at det ekstra tal var angivelsen af en måned, mens en kammerat gættede på, det var et klokkeslet. Selv troede jeg, at der skulle stå 2000- noget – og at stregen var en fejl, hvor der så skulle have stået et årti, siger han.

Holdbarhed­sdatoen er kryptisk camouflere­t

 ?? PRIVATFOTO ?? Forvirrend­e
Det viser sig, at man bare skal se bort fra ’-1’, som intet har med datoen at gøre. ’-1’ oplyser at, hvilket parti suppen tilhører. Det kan blandt andet hjælpe i tilfælde af, at der skal advares mod suppe fra et særligt parti.
PRIVATFOTO Forvirrend­e Det viser sig, at man bare skal se bort fra ’-1’, som intet har med datoen at gøre. ’-1’ oplyser at, hvilket parti suppen tilhører. Det kan blandt andet hjælpe i tilfælde af, at der skal advares mod suppe fra et særligt parti.
 ?? PRIVATFOTO ?? Fremover bliver det lettere at forstå udløbsdato’en på de klassiske Mou- supper.
PRIVATFOTO Fremover bliver det lettere at forstå udløbsdato’en på de klassiske Mou- supper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark