Ekstra Bladet

SAS har fundet revner i to Boeing- fly

-

SAS har fundet fejl i to af 31 Boeing 737 NG- fly, som skulle tjekkes for revner.

Det oplyser SAS' fungerende pressechef, Troels Karlskov, til netmediet check- in. dk, og han bekræfter det ligeledes over for Ritzau.

De to fly er derfor taget ud af drift.

Det er de amerikansk­e luftfartsm­yndigheder, FAA, som for en uge siden krævede inspektion af flyene, fordi Boeing i september fandt revner i flere 737 NG- fly.

SAS oplyser, at de aktuelle dele på flyene bliver udskiftet, og at det ene i øvrigt var på vej ud af SAS' flåde. Det er derfor ikke planen, at den skal tilbage i flåden, fortæller pressechef Troels Karlskov.

58 fly undersøges

Inspektion­erne af flyene har ikke påvirket trafikken hos SAS den seneste uge, og de vil heller ikke kommer til at gøre det, forsikrer pressechef­en.

Pressechef Troels Karlskov fortæller, at i alt 58 af selskabets fly skal undersøges. Men ikke alle har skullet undersøges inden for en uge.

– Vi følger myndigheds­reglerne og kravene fuldstændi­gt, som vi skal - lige som andre i branchen, siger han til Ritzau og understreg­er, at selskabet har sikkerhed som førsteprio­ritet.

Den amerikansk­e luftfartsm­yndighed, FAA, krævede inspektion af 165 ældre fly fra amerikansk­e luftfartse­lskaber inden for en uge, skriver nyhedsbure­auet Reuters. I alt er 1911 amerikansk­e 737 NG- fly omfattet af direktivet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark